• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ανακούφιση για τα ελληνοτουρκικά και επιστροφή στις 633 μονάδες – Ξεχώρισαν Lamda, Coca Cola και Μotor Oil

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τρίτη, βρίσκοντας μάλιστα στήριξη από την οριστική αποκλιμάκωση της έντασης των τελευταίων ημερών στην Ανατολική Μεσόγειο και την οριστική απόσυρση του Oruc Reis πίσω στο λιμάνι της Αττάλειας, το οποίο πάντως ουδέποτε τόλμησε να προχωρήσει σε  έρευνες στην περιοχή.

    Κόντρα στο αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών, με το πτωτικό άνοιγμα της Wall Street και την μικτή εικόνα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, η Λεωφόρος Αθηνών έστρεψε την προσοχή της στην γενική συνέλευση της Eurobank, κατά την οποία έγινε εκτενής αναφορά στο σχέδιο εξυγίανσης της τράπεζας, το οποίο επέτρεψε στην τράπεζα να έχει δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων 15,6% και να προσεγγίζει πλέον τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά μεγέθη, αλλά και στο επόμενο βήμα που αφορά τη διανομή μετοχών στους μετόχους. Η μετοχή της Εurobank έκλεισε τελικά στο +2,11%.

    Από την άλλη, βέβαια, παραμένει η ανησυχία γύρω από την πορεία του κορονοϊού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό. Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα αυξημένα μέτρα προστασίας με χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους υπενθύμισε το πρόβλημα και στους επενδυτές του ΧΑ, παίζοντας και αυτό τον ρόλο του στο να υπάρχει μικρή υποχώρηση από τα υψηλά ημέρας που έφεραν οι ανακοινώσεις από την Άγκυρα.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,20% στις 633,62 μονάδες, αν και ο τζίρος περιορίστηκε στα 41,5 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,17% στις 1.528 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,81% στις 327,93 μονάδες, αν και νωρίτερα είχε κινηθεί στο επίπεδο του +4%.

    Από τις τραπεζικές μετοχές, πέρα από το +2,11% της Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στο +0,90%, η Alpha Bank έκλεισε αμετάβλητη ενώ η Εθνική Τράπεζα στο -0,04%.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισαν οι Lamda Development (+2,45%),Coca Cola (+2,34%),  Μότορ Όιλ (+2,25%)  Σαράντης (+2,19%),  Τερνα Ενεργειακή (+2,09%), Μυτιληναίος (+2,06%) και Titan (+2,04%).



    ΣΧΟΛΙΑ