• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Alpha, Ελλάκτωρ και Ιντρακόμ κοιτάζει η αγορά

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    O ρυθμός ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων απογειώνει τις ξένες αγορές από τις οποίες παίρνει… έμπνευση και το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται πάνω από τις 891 μονάδες.

    Οι συναλλαγές κινούνται με απελπιστικά αργό ρυθμό, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η προτεραιότητα των ξένων θεσμικών δεν είναι άλλη, από την κίνηση των διεθνών χρηματιστηρίων.

    Η λογική όμως θέλει ότι βγαίνουν λεφτά στα χρηματιστήρια, παρά τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, διότι οι εταιρείες σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με μπλοκαρισμένη την εφοδιαστική αλυσίδα, παράγουν κέρδη.

    Στη Wall Street ο δείκτης S&P 500 κέρδισε χθες 1,7% καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη από τον Μάρτιο μετά τις ανακοινώσεις τριμήνου των Bank of America, Morgan Stanley και Citigroup, με τους τραπεζικούς κολοσσούς να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη τους.

    Η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται και σήμερα με τις Goldman Sachs και PNC Financial μεταξύ των μεγάλων ονομάτων.

    Τα κέρδη έρχονται παρά τις ανησυχίες για τις τελευταίες μετρήσεις του πληθωρισμού, με τον δείκτη τιμών καταναλωτών να σημειώνει άλμα 0,4% τον Σεπτέμβριο και 5,4% σε ετήσια βάση, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα αναγκαστεί σύντομα να εγκαταλείψει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

    Το ενδιαφέρον στρέφεται και σήμερα στον κατασκευαστικό κλάδο και ειδικά στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54, που ενισχύεται κατά 3,5%, στον απόηχο των αγορών των δύο μεγαλομετόχων.

    Σημαντικά κέρδη υπάρχουν ακόμα για Ιντρακομ και Ιντρακάτ.

    Κέρδη 1% και για την Άβαξ, στο 1,12 ευρώ. Επίσης, και σήμερα οι τράπεζες ξεκινούν δυναμικά με την Alpha ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 να σημειώνει κέρδη πάνω από 1%. Στα 2,50 ευρώ επιστρέφει η ΕΤΕ και στα 0,854 ευρώ η Eurobank.

    Ο Μυτιληναίος εξακολουθεί να βρίσκεται μία ανάσα πριν από τα 15 ευρώ, στα 14,94.

    Στα 13,44 ευρώ ο ΟΠΑΠ και στα 15,81 ο ΟΤΕ.

    Μικρές απώλειες στο Χρηματιστήριο για την ΔΕΗ, στα 8,89 ευρώ, ενώ στα 30 ευρώ φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί η Coca Cola.



    ΣΧΟΛΙΑ