• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αγοραστές στον Μυτιληναίο, την Ιντρακάτ και τον ΟΠΑΠ

    Χρηματιστήριο


    Η Fitch μπορεί να ανέβασε τις προοπτικές της οικονομίας σε θετικές από σταθερές, χωρίς να φέρει το αξιόχρεο της Ελλάδας πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα, επιβεβαιώνοντας αυτό που αναφέρουν όλοι οι ξένοι στις εκθέσεις τους ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, αλλά οι επενδυτές κοιτάζουν πιο μπροστά.

    «Ένα βήμα τη φορά», σχολίαζε νωρίς τη Δευτέρα τραπεζική πηγή, εκτιμώντας ότι μέχρι το Πάσχα δηλαδή μέχρι το τέλος Απριλίου, η οικονομία της Ελλάδας θα έχει έρθει πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα.

    Το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) κινούμενο με… ευρωπαϊκές διακυμάνσεις και τη Δευτέρα, δεν θέλει να αποχωριστεί την περιοχή των 950 μονάδων.

    Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση η αγορά βρίσκεται πάνω από τον ετήσιο στόχο που είχε θέσει η Goldman Sachs για την Ελλάδα, τις 950 μονάδες, με τους επενδυτές να επιμένουν με τις τοποθετήσεις τους στις τράπεζες, χωρίς όμως, τη φόρα και τη δυναμική της προηγούμενης εβδομάδας. Χαρακτηριστικά, οι συναλλαγές διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 2,3 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που δείχνει ότι δεν προβαίνουν σε ρευστοποιήσεις, αλλά διατηρούν τις θέσεις τους.

    Ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 1,15% 37,04 ενισχύεται στα 15,94 ευρώ και με άνοδο με το καλημέρα, 1,9%. Ενώ η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 βάζει πλώρη για το 1,27 ευρώ. Η ΕΤΕ ΕΤΕ 0,28% 7,09 επανέρχεται στα 3,18 και η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 στην περιοχή πάνω από το 1 ευρώ, ενώ η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 διαπραγματεύεται πάνω από το 1,41 ευρώ.

    Στην αγορά υπάρχει η αίσθηση ότι πάει να αφομοιωθεί και μάλιστα γρήγορα, η διόρθωση που βγήκε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Θα φανεί…

    Προς το παρόν, η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,28% 11,05 διαπραγματεύεται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, στα 9,06 ευρώ, ενώ η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, κινείται ανοδικά στα 18,66 ευρώ και με άνοδο 1,4%. Στα 13,25 ευρώ σκαρφαλώνει ο ΟΠΑΠ και στα 17,12 ο ΟΤΕ με οριακά κέρδη.

    Κίνηση πάνω από τα 4,41 ευρώ για τον Φουρλή.

    Στο 1,12 ευρώ η μετοχή της Attica Group και με κέρδη 1,8% ενόψει του deal με την ΑΝΕΚ, ενώ κέρδη 1,7% για την Ιντρακάτ, καθώς είναι θέμα ωρών ή… ημερών το να πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. που θα καθορίσει τους όρους της αύξησης κεφαλαίου, η οποία αναμένεται για την επόμενη εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα 86 δολάρια το βερέλι το Brent, άλμα 6,2% την εβδομάδα για το WTI – Πώς κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα

    Pantelakis: Οverweight για τις 4 συστημικές τράπεζες – Βλέπει περιθώρια ανόδου άνω του 30%

    Eurobank Equities: Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέες τιμές στόχοι



    ΣΧΟΛΙΑ