• Σχόλιο Αγοράς

    Στα 86 δολάρια το βερέλι το Brent, άλμα 6,2% την εβδομάδα για το WTI – Πώς κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν με κέρδη, καθώς οι επενδυτές βλέπουν τις σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας να εντείνονται, μετά και την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η δεύτερη.

    Το κλίμα έντασης οδήγησε το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI  σε νέα άνοδο 2,1% την Παρασκευή, κλείνοντας στα 83,82 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, το ενεργό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού σημείωσε άνοδο 6,2%.

    Το Brent  Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,9% στα 86,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας, έκλεισε με άνοδο 5,3%.

    Αντίθετα με απώλειες ολοκλήρωσε την Παρασκευή ο χρυσός, ωστόσο αυτές δεν στάθηκαν ικανές ώστε να σβήσουν την θετική πορεία στο σύνολο της εβδομάδας.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 0,3% την Παρασκευή  στα 1.816,50 δολάρια ανά ουγγιά. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 1,1%.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά  1,1% στα 22,918 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ για την εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 2,3%.Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 2,8% στα 4,421 δολάρια η λίβρα, με την εβδομάδα να κλείνει με συνολική άνοδο 0,2%.

    Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 0,8% στα 964,60 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 0,8%, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με πτώση 0,6% στα 1.878,20 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 2%.

    Διαβάστε επίσης

    Με απώλειες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές-Βουτιά 14,5% για την EDF

    Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και Εθνική σήμαναν το profit taking – Eν αναμονή της Fitch η αγορά

    Eurobank Equities: Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέες τιμές στόχοι



    ΣΧΟΛΙΑ