Σχόλιο Αγοράς

Στα 86 δολάρια το βερέλι το Brent, άλμα 6,2% την εβδομάδα για το WTI – Πώς κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα

  • NewsRoom
Κατάρ


Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν με κέρδη, καθώς οι επενδυτές βλέπουν τις σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας να εντείνονται, μετά και την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η δεύτερη.

Το κλίμα έντασης οδήγησε το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI  σε νέα άνοδο 2,1% την Παρασκευή, κλείνοντας στα 83,82 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας, το ενεργό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού σημείωσε άνοδο 6,2%.

Το Brent  Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,9% στα 86,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας, έκλεισε με άνοδο 5,3%.

Αντίθετα με απώλειες ολοκλήρωσε την Παρασκευή ο χρυσός, ωστόσο αυτές δεν στάθηκαν ικανές ώστε να σβήσουν την θετική πορεία στο σύνολο της εβδομάδας.

Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 0,3% την Παρασκευή  στα 1.816,50 δολάρια ανά ουγγιά. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 1,1%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά  1,1% στα 22,918 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ για την εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 2,3%.Ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 2,8% στα 4,421 δολάρια η λίβρα, με την εβδομάδα να κλείνει με συνολική άνοδο 0,2%.

Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 0,8% στα 964,60 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 0,8%, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με πτώση 0,6% στα 1.878,20 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία άνοδο 2%.

Διαβάστε επίσης

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές-Βουτιά 14,5% για την EDF

Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και Εθνική σήμαναν το profit taking – Eν αναμονή της Fitch η αγορά

Eurobank Equities: Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέες τιμές στόχοιΣΧΟΛΙΑ