• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστές: «Είναι αγορά αυτή, όταν η Jumbo ανακοινώνει αύξηση 20% στο μέρισμα και τα χαρτιά μένουν ακίνητα»; Ίσα βάρκα, ο δείκτης…

    Wall Street


    Ίδια διαδρομή, ίδιο έργο, εξελίσσεται και σήμερα στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

    Ο γενικός δείκτης, για Τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση από την 1η Οκτωβρίου, διερευνά την περιοχή άνω των 860 μονάδων, σε ένα διεθνές περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Οι διακυμάνσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι και σήμερα οριακές.

    Οι παλινωδίες του Αμερικανού προέδρου κ. Ντόναλντ Τραμπ, τόσο απέναντι στο κουρδικό, όσο και στο επίμαχο ζήτημα των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, ενώ ουδείς γνωρίζει αν θα υπάρξει και πότε συμφωνία για το Brexit κρατάει τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια σε εγρήγορση.

    «Τελειώνει ο Οκτώβριος κι ακόμα δεν έχουμε δει τις παραδοσιακές κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων ενόψει της νέας χρονιάς», παρατηρεί ο επικεφαλής συναλλαγών της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ κ. Τ. Ζαμάνης, ενώ ο γενικός διευθυντής της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ κ. Δ. Τζάνας επαναλαμβάνει την άποψη περί ρηχής αγοράς.

    «Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από την συμπεριφορά της μετοχής της Jumbo. H διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε αύξηση μερίσματος 20% κάθε χρόνο για τα επόμενα δύο χρόνια και το χαρτί μένει… ακούνητο». Η μετοχή έκλεισε χθες περί τα 17,30 ευρώ και με την σημερινή ανεπαίσθητη αντίδραση 0,06% βρίσκεται στα 17,48 ευρώ, πολύ κοντά στα υψηλά μηνός.

    Οι συναλλαγές έπειτα από δύο περίπου ώρες μετά το άνοιγμα είναι οριακές λίγο πάνω από τα 16 εκατ. ευρώ, χωρίς πακέτα. Οριακά είναι τα κέρδη για τις τράπεζες, που μετά το χθεσινό διάλειμμα ανακάμπτουν εκ νέου, αφού η Moody’s κρίνει ως πιστωτικά θετικό, τον Ηρακλή.

    Νέα υψηλά έτους για την ΓΕΚ/Τέρνα, στα 6,69 ευρώ και ακολουθεί θετικά, στα 7,33 ευρώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή που έχει σε εξέλιξη την ομολογιακή έκδοση των 1250 εκατ. ευρώ. Υψηλό εβδομάδας και για τον Μυτιληναίο, στα 9,76 ευρώ, κίνηση στα 7,89 ευρώ για την Aegean, η οποία προσφάτως τοποθετήθηκε στην Lamda, βάση λίγο πάνω από τα 3 ευρώ για την μετοχή της ΔΕΗ, επιστροφή πάνω από το 1,80 για την Ελλάκτωρ μετά από περίπου 10 συνεδριάσεις, στα 20,92 ευρώ αντιδρά η Motor Oil και υψηλό μηνός στα 9,86 ευρώ για τον ΟΠΑΠ.

    Δεν περνάει απαρατήρητη η κίνηση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στο 1,79 ευρώ με περισσότερες από 33 χιλιάδες τεμάχια όγκο. Κέρδη σχεδόν 2,5% για την μετοχή της Ιντραλότ, στα 0,39 ευρώ με 1234 χιλιάδες τεμάχια όγκο, πάνω από 4% τα κέρδη για τα Πλαστικά Κρήτης, στα 12,60 ευρώ. Στον αντίποδα, πτώση 5% για την Φόρθνετ και λίγο πάνω από 2% για την MLS.

    Σχεδόν ισορροπία μεταξύ ανοδικών προς πτωτικές, αφού 43 ενισχύονται, έναντι 41 που υποχωρούν.



    ΣΧΟΛΙΑ