• Σχόλιο Αγοράς

    Αρνητικό το άνοιγμα της Wall Street, παρά τα στοιχεία για την μείωση της ανεργίας

    • NewsRoom
    wall street


    Απώλειες καταγράφουν στο άνοιγμα της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να προτιμούν να ρευστοποιήσουν μέρος των ισχυρών κερδών της εβδομάδας, έχοντας το βλέμμα τους στο εκλογικό θρίλερ που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πλέον πολύ κοντά στην νίκη του, καθώς συνεχίζει να προηγείται στην Αριζόνα και την Νεβάδα, ενώ κατάφερε να ανατρέψει τα μέχρι χθες αποτελέσματα σε Τζόρτζια και Πενσυλβάνια, παίρνοντας προβάδισμα λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης. Ο Μπάιντεν για να αναδειχθεί νικητής θα πρέπει να κερδίσει είτε την Πενσυλβάνια, είτε δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα, Αριζόνα και Νότια Καρολίνα (στην οποία προηγείται ακόμα ο Ντόναλντ Τραμπ με σχετικά ασφαλές προβάδισμα). Αντίθετα ο Ντόναλντ Τραμπ για να νικήσει πρέπει να κερδίσει και στην Πενσυβλάνια και σε τρεις από τις υπόλοιπες 4 πολιτείες, δεδομένου πως θεωρείτε σίγουρη η επικράτησή του στην Αλάσκα.

    Σε περίπτωση που η τωρινή κατάσταση συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της καταμέτρησης, και ο Μπάιντεν καταφέρει να κερδίσει και τις 4 πολιτείες στις οποίες αυτή την ώρα προηγείται, τότε θα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 306 εκλέκτορες.  Πάντως, αυτό δεν θα είναι το οριστικό τέλος του πολιτικού θρίλερ, καθώς θεωρείται σίγουρο πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των αποτελεσμάτων και την επανακαταμέτρηση σε διάφορες πολιτείες. Κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανησυχία των επενδυτών, ειδικά ενόψει και του Σαββατοκύριακου στο οποίο ενδέχεται να υπάρχουν αναταραχές.

    Πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις, οι επενδυτές είδαν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, η οποία μειώθηκε από το 7,9% στο 6,9%. Η αγορά εργασίας πρόσθεσε 638.000 νέες θέσεις εργασίας ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, ωστόσο ο συνολικός αριθμός των ανέργων παραμένει πολύ υψηλός, ειδικά καθώς η πανδημία της Covid-19 έχει επανέλθει δριμύτερη.

    Μισή ώρα μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων της Παρασκευής, ο Dow Jones υποχωρούσε στις 28.197,62 μονάδες με απώλειες -0,68%. Ο  S&P 500 υποχωρούσε στις 3.484,72 μονάδες με πτώση -0,73% ενώ ο  Nasdaq στις 11.737,54 με απώλειες -1,29%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη προσφέρουν οι μετοχές των Dow (1,69%), Walmart (1,58%) και Johnson & Johnson (1,57%) ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται αυτές των UnitedHealth (-2,18%), Microsoft (-1,65%), Disney (-1,63%) και Apple (-1,61%).



    ΣΧΟΛΙΑ