• Οικονομία

    ΗΠΑ: Στο 6,9% υποχώρησε η ανεργία τον Οκτώβριο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι νέες θέσεις εργασίας

    • NewsRoom


    Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα στοιχεί από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ για τον μήνα Οκτώβριο, με την ανεργία να υποχωρεί στο 6,9% από 7,9% τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας της Covid-19.

    Κατά τον μήνα Οκτώβριο οι θέσεις εργασίας, πέρα από τον αγροτικό τομέα, αυξήθηκαν κατά 638.000, ενώ παράλληλα αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο, σε 672.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.  Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 580.000 νέες θέσεις εργασίας.

    Παρά την θετική εικόνα, πάντως, μια πιο προσεκτική ανάλυση δείχνει πως η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει εύθραυστη, ειδικά καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας σαρώνει και τις ΗΠΑ, με νέα ρεκόρ κρουσμάτων. Οι θέσεις εργασίας παραμένουν 10 εκατομμύρια λιγότερες από το επίπεδο πριν την πανδημία, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι, που βρίσκονται εκτός εργασίας για πάνω από 27 εβδομάδες, αυξήθηκαν κατά 1,15 εκατ. στα 3,56 εκατ. ανθρώπους, στο υψηλότερο σημείο από το 2014.



    ΣΧΟΛΙΑ