• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες για το πετρέλαιο μετά το ράλι της Δευτέρας – Συνέχισε ανοδικά ο χρυσός

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγες


    Με μικρή υποχώρηση έκλεισαν την Τρίτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά το άλμα κατά 4% της Δευτέρας.

    Τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με την σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς, μετά την τρομοκρατική επίθεση της δεύτερης κατά αμάχων το Σαββατοκύριακο.

    Η αγορά προσπαθεί να αξιολογήσει πως ενδέχεται να εξελιχθεί αυτή η κρίση, η σοβαρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Υπάρχει πάντως η αισιοδοξία πως η κατάσταση θα παραμείνει σε τοπικό επίπεδο, μετά και τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις τόσο από το Ισραήλ όσο και από τις ΗΠΑ πως δεν θα ανεχθούν την επέμβαση άλλων κρατών στη σύγκρουση.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε την Τρίτη κατά 41 cents ή -0,5% για να διαμορφωθεί στα 85,97 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Δεκεμβρίου υποχώρησε επίσης 50 cents ή -0,6% στα 87,65 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures στο Λονδίνο.

    Την ίδια ώρα, πάντως, ανοδικά κινήθηκε για μια ακόμη ημέρα ο χρυσός, καθώς η γεωπολιτική αναταραχή οδηγεί πολλούς επενδυτές προς πιο ασφαλή καταφύγια.

    Το συμβόλαιο του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,6% και έκλεισε στα 1.875,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Πέρα από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, πάντως, η αγορά αναμένει τα στοιχεία τις επόμενες ημέρες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, προκειμένου να αξιολογήσουν τη στάση της FED το επόμενο διάστημα.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη FTX: H Έλισον κατηγόρησε τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ πως χρησιμοποίησε κεφάλαια των χρηστών του ανταλλακτηρίου

    Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο

    Ευρωαγορές: Ισχυρή ανοδική αντίδραση παρά το χάος στη Μέση Ανατολή – Άλμα 1,96% για τον Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ