• Σχόλιο Αγοράς

    «Απογειώθηκαν» τα ευρωχρηματιστήρια – TUI, κινηματογράφοι και αεροπορικές οδηγούν σε υψηλά 11 εβδομάδων

    • NewsRoom


    Σε ανοδική τροχιά κινούνται σήμερα, Τρίτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οδεύοντας για το υψηλότερο επίπεδο κλεισίματος του τρέχοντος rebound. «Κλειδί» για τη σημερινή άνοδο η αισιοδοξία για τις οικονομίες που ανοίγουν και οι ελπίδες για το εμβόλιο που θα βάλει τέλος στην πανδημία.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχυόταν κατά 1,1% στο Λονδίνο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο, με αιχμή τις μετοχές του ταξιδιωτικού και του ψυχαγωγικού κλάδου.

    Σημαντικά τα κέρδη για τη μετοχή της TUI, μετά την είδηση ότι η Γερμανία σχεδιάζει να άρει τις προειδοποιήσεις για τις μεταφορές επιβατών.

    Την ίδια ώρα, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωνε άνοδο 1,9%, καθώς η βρετανική αγορά άνοιξε και πάλι μετά τη χθεσινή αργία.

    Η άνοδος των μετοχών πυροδοτήθηκε αφενός από το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ιαπωνία, τα σχέδια της Βρετανίας για το άνοιγμα των υπαίθριων αγορών και των εκθέσεων αυτοκινήτων από τον Ιούνιο και αφετέρου από την αισιοδοξία που προκαλεί η είδηση ότι η εταιρεία Novavax άρχισε να δοκιμάζει σε ανθρώπους το εμβόλιό της για τον κορονοϊό.

    Οι μετοχές του ταξιδιωτικού και ψυχαγωγικού κλάδου συνεχίζουν ανοδικά για τρίτη ημέρα, καταγράφοντας πλέον συνολικά κέρδη (στο τριήμερο) άνω του 8%.

    Στο 27% το άλμα για την TUI, στο 18% για την Cineworld Group, 12% ή και περισσότερο για την μητρική της British Airways, IAG, και την EasyJet.



    ΣΧΟΛΙΑ