• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Και συνεχίζει ανοδικά

    • NewsRoom


    Μικρού εύρους η αντίδραση που βγαίνει στο Χ.Α., της τάξης του 0,13%, με τον γενικό δείκτη να μην «ξεμυτίζει» πάνω από τις 625-628 μονάδες και τις συναλλαγές ελαφρώς πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.

    Το κλίμα στην Ευρώπη είναι περισσότερο ενθαρρυντικό, με κέρδη 0,6% για τον Dax και 1,2% για τον Cac και πάνω από 1% για το Μιλάνο και την Μαδρίτη.

    Η υποχώρηση της πανδημίας στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με το σχέδιο για τη δημιουργία του ταμείου ανάκαμψης που εισηγούνται Γερμανία και Γαλλία, προκαλεί αισιοδοξία στην αγορά.

    Παρά τον μεγάλο υψηλό αριθμό νεκρών από την πανδημία στις ΗΠΑ, που πλησιάζει τις 100 χιλιάδες, τα futures στην Wall δείχνουν αν μη τι άλλο, ανοδικό ξεκίνημα.

    Καλά νέα για την Ελλάδα από την υποχώρηση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, που διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 1,66%. Σταθεροποιητικά επίσης, η τιμή στου πετρελαίου (του αμερικανικού) στα 34 δολ. το βαρέλι.

    Εθνική και Eurobank ενισχύονται πάνω από 3% και 3,5% αντίστοιχα, 2,75% η Πειραιώς και περίπου 1% η Alpha. Κέρδη 1,8% και λίγο πάνω από 1% για τα ΕΛΠΕ και την Ελλάκτωρ αντίστοιχα. Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα επίσης τα κέρδη και για την Aegean. Από εκεί και πέρα, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Jumbo, Motor Oil σημειώνουν κέρδη κάτω από 1%.

    Πιέσεις 1,4% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 1,5% για την Τέρνα Ενεργειακή και κάτω από 1% για ΔΕΗ, Coca Cola και ΕΥΔΑΠ.

    Η προσοχή της αγοράς αυτή την εβδομάδα είναι εστιασμένη στα οικονομικά αποτελέσματα.

    Την Πέμπτη Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank ανακοινώνουν αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το τέλος της συνεδρίασης τα οποία θα ακολουθήσουν οι καθιερωμένες τηλεδιασκέψεις με τους αναλυτές. Την Πέμπτη ακολουθούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Eurobank.



    ΣΧΟΛΙΑ