• Σχόλιο Αγοράς

    Άνοδος στα futures της Wall Street – Στο +1,05% τα futures του Nasdaq

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Ανοδικά φαίνεται να κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο ώρες πριν το άνοιγμα των αγορών.

    Στη χθεσινή συνεδρίαση, το ανοδικό σερί του Dow Jones έλαβε τέλος, με τον δείκτη των 30 blue chips να κλείνει με ήπιες απώλειες. Οι μετοχές ενισχύθηκαν από τα σταθερά κέρδη και τα στοιχεία, που υποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία είναι ακόμα ισχυρή.

    Τα οικονομικά στοιχεία του γ΄ τριμήνου σε περισσότερες από το 80% των εταιρειών του S&P 500 ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα κέρδη ανά μετοχή. Ταυτόχρονα, η υποχώρηση του πληθωρισμού αναπτερώνει τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Fed θα χαλαρώσει την αυστηρή νομισματική πολιτική σύσφιξης που ακολουθεί από τον Μάρτιο του 2022, ώσπου να προχωρήσει στην παύση των αυξήσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη,  η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής προχώρησε στην ενδέκατη αύξηση των επιτοκίων της από τον Μάρτιο του 2022, με τα βασικά της επιτόκια να κυμαίνονται στο 5,25 – 5,50%, φτάνοντας σε υψηλό 22 ετών. Οι επενδυτές προβλήματίστηκαν με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed,  Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας.

    Τι έδειξαν τα μακροοικονομικά στοιχεία

    Οι συνεχόμενες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν στα 1,690 εκατ. από τα 1,749 εκατ., διαψεύδοντας τους αναλυτές που υπολόγιζαν ότι θα αγγίξουν τα 1,750 εκατ. Οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν στις 221 χιλιάδες από τις 228 χιλιάδες της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αγγίξουν τις 235 χιλιάδες.

    Η τελευταία ένδειξη για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ έδειξε άνοδο 2,4% το δεύτερο τρίμηνο, η οποία ήταν καλύτερη από την αύξηση 2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η έκθεση για το ΑΕΠ έδειξε επίσης ότι οι πιέσεις στις τιμές μειώνονται, με τον δείκτη τιμών των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης να αυξάνεται κατά 2,6% το δεύτερο τρίμηνο. Αυτό είναι χαμηλότερο από την αύξηση 3,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και την άνοδο 4,1% το προηγούμενο τρίμηνο.

    Πώς κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street

    futures του Dow κινούνται με ήπια άνοδο 0,40% στις 35.425,06 μονάδες.

    Αντίστοιχα, τα futures του S&P κινούνται στις 4.565,75 μονάδες με άνοδο 0,62%.

    Τέλος, τα futures του Nasdaq κινούνται στις 15.628,07 μονάδες με ισχυρή άνοδο 1,05%.

    Διαβάστε επίσης:

    Richemont: Εξαγοράζει το πολυτελές brand παπουτσιών Gianvito Rossi

    MYTILINEOS: Πώς είδαν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου

    Ξεκινά η δημόσια πρόταση της Strix για την Attica Group



    ΣΧΟΛΙΑ