• Σχόλιο Αγοράς

    Άνοδος σχεδόν 2,1% σε επίπεδο εβδομάδας για το χρυσό και 3,1% για το Brent

    χρυσός


    Με άνοδο έπεσε η αυλαία για χρυσό και πετρέλαιο σήμερα, Παρασκευή.

    Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού έκλεισαν με άνοδο σε επίπεδο εβδομάδας, μετά από πέντε εβδομάδες που έκλειναν με πτώση, καθώς άρχισαν να σημειώνονται απώλειες στην τιμής του αμερικανικού δολαρίου.

    Παράλληλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου διέγραψαν πρώιμες απώλειες την Παρασκευή, αλλά παρέμειναν σε τροχιά εβδομαδιαίων κερδών, καθώς οι έμποροι προσπέρασαν την είδηση ​​ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συζητούσαν εσωτερικά αν θα αποχωρήσουν από τον ΟΠΕΚ, μία είδηση που διέψευσαν ορισμένοι αξιωματούχοι διατηρώντας την ανωνυμία τους στο Bloomberg.

    Το αργό πετρέλαιο ανέβηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι όσον αφορά την κινεζική ζήτηση. Ωστόσο, η άνοδος μετριάστηκε από τις ανησυχίες ότι η Fed και οι άλλες κεντρικές τράπεζες θα αυξήσουν τα επιτόκια υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν, για να επιτεθούν στον πληθωρισμό με στόχο τον αποπληθωρισμό, ο οποίος βρίσκεται σε πρώιμα στάδια.

    Χρυσός: Άνοδος σχεδόν 2,1% σε επίπεδο εβδομάδας

    Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,8% στα 1.854,60 δολάρια ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό του συμβόλαιο να σημειώνει άνοδο σχεδόν 2,1% σε επίπεδο εβδομάδας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο για το κίτρινο μέταλλο από τα μέσα του Ιανουαρίου.

    Το ασήμι παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 1,6% στα 21,24 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο σχεδόν 2,1%.

    Η πλατίνα παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 1,7% στα 979,40 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 7,9%.

    Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 0,3% στα 1.449 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 5,2%.

    Ο χαλκός παράδοσης Μαΐου έκλεισε με απώλειες 0,2% στα 4,07 δολάρια ανά λίβρα, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 2,9%.

    Πετρέλαιο: Άνοδος 3,1% σε επίπεδο εβδομάδας για το Brent

    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα

    Το WTI παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 97 cents ή 1,2% στα 79,13 δολάρια ανά βαρέλι στο New York Mercantile Exchange, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 3,6%.

    Το Brent παράδοσης Μαΐου έκλεισε με άνοδο 59 cents ή 0,7% στα 85,32 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 3,1%.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +1,43% ο Stoxx 600 για την εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ