• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικό άνοιγμα στην Wall Street με το βλέμμα στραμμένο στις μετοχές Meme

    Wall Street


    Ανοδικά κινείται στο άνοιγμα της Πέμπτη, η Wall Street, βρίσκοντας στήριξη στα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργείας της προηγούμενης εβδομάδας, τα οποία εκτοξεύτηκαν σε υψηλό 21 μηνών.

    Ειδικότερα, οι αιτήσεις για την αρχική καταβολή επιδόματος ανεργείας στην εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουνίου διαμορφώθηκαν στις 261 χιλιάδες από 233 χιλιάδες την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 236 χιλιάδες.

    Η αύξηση αυτή δίνει ελπίδες στην αγορά για την απόφαση της Fed την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την πιθανότητα «παγώματος» των αυξήσεων των επιτοκίων της. Μάλιστα, τα νέα έρχονται μία μέρα μετά την απόφαση της Τράπεζας του Καναδά να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης από τον περασμένο Ιανουάριο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Να σημειωθεί δε, ότι πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των επιτοκίων της από το 2001.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται λίγο μετά την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της Wall Street στις 33.730,6 μονάδες με άνοδο 0,18%, ο S&P 500 στις 4.275 μονάδες με άνοδο 0,18% και ο Nasdaq στις 13.164 μονάδες με άνοδο 0,45%.

    Οι Meme Stocks στο μικροσκόπιο της αγοράς

    Παράλληλα, η αγορά παρακολουθεί τις κινήσεις στις μετοχές Meme και κυρίως την GameStop και την Carvana. Η μετοχή της GameStop υποχωρεί κατά 20%, λίγο αφότου ανακοινώθηκε ότι ο Ράιαν Κόεν (Ryan Cohen), ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και «Ρομπέν των Δασών» για τους μικροεπενδυτές θα αναλάβει τον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου της αλυσίδας βιντεοπαιχνιδιών.

    Τα αποτελέσματα που παρουσίασε η GameStop ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικά και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το α’ τρίμηνο. Τα έσοδα της περιόδου που έληξε στις 29 Απριλίου μειώθηκαν στα 1,24 δισ. δολάρια, χάνοντας τις εκτιμήσεις για 1,34 δισ. δολάρια. Η ζημία στο τρίμηνο περιορίστηκε στα 14 σεντς και ήταν μικρότερη από τα 17 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι ετήσιες πωλήσεις έχουν πέσει από την πρόσφατη κορύφωση των 9,36 δισ. δολαρίων στα 5,93 δισ. δολάρια πέρυσι.

    Αντίθετα, η Carvana κινείται στο +26%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερη των εκτιμήσεων πρόβλεψη για τα κέρδη EBITDA για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία τα υπολόγισε στα 50 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα έχει απώλειες 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

    Η μετοχή της Adobe σημειώνει ισχυρή άνοδο 3,88%, μετά την παρουσίαση της υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης Sensei GenAI.

    Όσον αφορά τη μετοχή της Coinbase, η οποία την Τρίτη έκλεισε με βουτιά 12,09% μετά την αγωγή που υπέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβίαση του πλαισίου λειτουργίας της, παρ’όλο που χθες έκλεισε με άνοδο 3,20%, αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο 1,33%.

    Ωστόσο, οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών σημειώνουν απώλειες, με τις μετοχές της PacWest Bancorp να είναι στο -6,25% και της Zion Bancorporation στο -1,48%.

    Από τις μετοχές του S&P 500, η Warner Bros. Discovery σημειώνει για δεύτερη ημέρα ισχυρή άνοδο 6,25%, μετά και τα νέα για την παραίτηση του CEO του CNN.
    Τέλος, από τις μετοχές του Dow, η Boeing Co. σημειώνει ισχυρή άνοδο 1,88%, ενώ η Dow σημειώνει απώλειες -1,79%.



    ΣΧΟΛΙΑ