• Business

    Sky Express (Γ. Γρύλος): Το 2023 θα σπάσει τα ρεκόρ του 2019 – Εκτιμήσεις για κύκλο εργασιών στα 360 εκατ. ευρώ

    Γιάννης Γρύλος, Sky Express

    Γιάννης Γρύλος, Sky Express


    Στους αιθέρες των ακόμα μεγαλύτερων αποδόσεων ετοιμάζεται να πετάξει την τρέχουσα χρονιά η αεροπορική εταιρεία Sky Express, η οποία κατά την περίοδο της πανδημίας παρά τις αντίξοες συνθήκες για τον ελληνικό τουρισμό και τις αερομεταφορές κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να γιγαντωθεί με τις εκτιμήσεις για το 2023 να σπάνε κάθε ρεκόρ.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο Chief Commercial Officer της SKY express, Γεράσιμος Σκαλτσάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης δημοσιογράφων η θυγατρική του Ομίλου IO GR συμφερόντων του επιχειρηματία Γιάννη Γρύλου,  θα προσθέσει επιπλέον 100 εκατ. Ευρώ στα ταμεία της σε σχέση με το 2022, ενώ ο κύκλος εργασιών της αναμένεται να ανέλθει στα 360 εκατ. Ευρώ για τη χρήση του 2023. Τόνισε, δε, ότι η εταιρεία μέσα σε οκτώ έτη έχει καταφέρει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά της Αθήνας από το 2,5% στο 13%.

    Οι προβλέψεις αυτές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις ήδη καλές αποδόσεις της αεροπορικής για το Α΄τρίμηνο του 2023. Κατά τη διάρκεια αυτού τα έσοδα της εταιρείας πενταπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν στα 49 εκατ. Ευρώ με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από τα ταξίδια εξωτερικού, τα οποία αποτέλεσαν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών της.

    Η θετική πορεία της εταιρείας αποτυπώνεται και στην αύξηση των πτήσεων καθώς μόνο για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 χιλιάδες πτήσεις. Το ποσό αυτό μεταφράζεται σε μία αύξηση 11% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022 και 70% εάν λάβουμε υπόψη τα προ-πανδημίας επίπεδα. Στην εξέλιξη αυτή σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν ξανά οι πτήσεις του εξωτερικού.

    Ανοδικά κινείται, επίσης, και ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε στο Α΄ τρίμηνο η Sky Express. Αυτός ανήλθε στους 830 χιλιάδες και η αύξηση σε σχέση με το 2022 κινείται στο 50%.

    Η εισαγωγή στο ΧΑ και τα νέα αεροσκάφη

    Η παραπάνω εικόνα δημιουργεί τις προσδοκίες για τη δημιουργία υπεραξιών και για αυτό το λόγο ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της εισαγωγής της Sky Express στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Ωστόσο, για την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στέλεχος της εταιρείας στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης.

    Επιπλέον, την περίοδο που διανύουμε η αεροπορική επενδύει στον τομέα των αεροσκαφών και αναμένεται σύντομα να παραλάβει τα δύο νέα αεροσκάφη τύπου Airbus A321neo, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των δρομολογίων από και προς το Λονδίνο και το Παρίσι.

    Με τις προσθήκες αυτές η Sky Express θα διαθέτει πλέον 23 αεροσκάφη, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται Airbus 320neo και 321neo, καθώς και ελικοφόρα.



    ΣΧΟΛΙΑ