• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικό άνοιγμα στη Wall Street – Αισιοδοξία για Fed και ΕΚΤ

    Wall Street


    Ανοδικά κινείται σήμερα, Δευτέρα, η Wall Street, με τον S&P 500 να συνεχίζει να κινείται πάνω από τις 4.300 μονάδες.

    Κρίσιμη αναμένεται να είναι η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε για τις αγορές, εν αναμονή των επερχόμενων συνεδριάσεων της Fed, αλλά και της EKT. Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και ειδικότερα στη νομισματική πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσουν με βάση την πορεία της οικονομίας και τα μακροοικονομικά στοιχεία.

    Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή τράπεζα της Αμερικής θα «παγώσει» τις αυξήσεις στα επιτόκιά της και η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μία νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης. Ωστόσο, οι αναφορές CPI και PPI, ενδεχομένως να μετριάσουν την ανοδική πορεία των χρηματιστηρίων ανάλογα με τα νέα στοιχεία που θα έρθουν στη δημοσιότητα στις 13 και 14 Ιουνίου.

    Αυτές οι συνεδριάσεις βρίσκουν τους επενδυτές αισιόδοξους, με τον S&P 500 να αγγίζει τις 4.300 μονάδες την περασμένη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο δείκτης επανήλθε σε bull market, καθώς σημείωσε άνοδο άνω του 20% από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου, ενώ μέχρι στιγμής έχει σημειώσει άνοδο άνω του 11%. Επιπλέον, ο Nasdaq έκλεισε 7 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, με τις τεχνολογικές μετοχές να τον ωθούν σε θετικό έδαφος.

    Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο άνοιγμα της Wall Street

    Με ήπια άνοδο φαίνεται να κινούνται μία ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες.
    Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 33.933,57 μονάδες με ήπια άνοδο 0,17%.
    Ο S&P 500 συνεχίζει την ανοδική του πορεία καθώς αγγίζει τις 4.308,73 μονάδες με ήπια άνοδο ο,23%, ενώ ο Nasdaq κυμαίνεται στις 13.328,99 μονάδες με ήπια άνοδο 0,53%.
    Νωρίτερα σήμερα, η Nasdaq ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ καθώς πρόκειται να εξαγοράσει την εταιρεία κατασκευής χρηματοοικονομικού λογισμικού Adenza έναντι 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Αυτό, ωστόσο, λειτούργησε αντίθετα για τη μετοχή της, η οποία καταγράφει ισχυρές απώλειες.
    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Intel Corp. (3,34%), 3M Co. (2,32%), Salesforce Inc. (1,60%) και Home Depot Inc. (1,56%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει αυτή τη στιγμή η πετρελαϊκή Chevron Corp. (-0,79%), καθώς το πετρέλαιο σημειώνει βουτιά άνω του 4%.
    Στις υπόλοιπες μετοχές, ιδιαίτερα θετικά κινούνται οι εταιρείες του κλάδου της κρουζιέρας, με τις Carnival (13,91%) και  Norwegian Cruise Line (8,50%) να βρίσκονται στην κορυφή του S&P 500.
    Αντίθετα, αρνητικό είναι το άνοιγμα για τις εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, οι οποίες αυτή την ώρα σημειώνουν ισχυρή πτώση, όπως οι Nasdaq Inc. (-9,94%), CME Group Inc. (-2,92%), T. Rowe Price Group Inc. (-2,51%), MarketAxess Holdings Inc. (-2,44%) και  Cboe Global Markets Inc. (-2,10%).
    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ