• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικά η Wall Street στο άνοιγμα, νέο άλμα για το πετρέλαιο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Κοντά στις 35.000 μονάδες κινείται στο άνοιγμα της Δευτέρας ο Dow Jones, καθώς η Wall Street ξεκίνησε σε θετικό έδαφος αναμένοντας τον νέο κύκλο εταιρικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο.

    Οι τράπεζες θα είναι οι πρώτες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μέσα στην εβδομάδα, με την JP Morgan να ξεκινά την Τετάρτη και τις Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup να ακολουθούν. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των Delta Airlines και Walgreens Boot Alliance μέσα στην εβδομάδα.

    Η αγορά επανέρχεται μετά τις απώλειες της Παρασκευής, έπειτα από τα χειρότερα των αναμενόμενων στοιχεία για την αγορά εργασίας του Σεπτεμβρίου.

    Ιδιαίτερα ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, χάρη στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου οι οποες συνεχίζουν να κινούνται σε νέα πολυετή υψηλά,  την ώρα που η ενεργειακή κρίση πλήττει τις μεγαλύτερες οικονομίες εν μέσω ανάκαμψής τους και περιορισμού της προσφοράς από μεγάλους παραγωγούς.

    Αυτή την ώρα, η τιμή του συμβολαίου WTI, παράδοσης Νοεμβρίου, κινείαι στα 81,39 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2,42%, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στο ICE Futures στο Λονδίνο, το  Brent παράδοσης Δεκεμβρίου κινείται στα 84,05 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2.01%.

    Οι τιμές του Brent και του WTI αυξάνονται επί πέντε και επτά εβδομάδες, αντίστοιχα, με αναλυτή της Commerzbank να δηλώνει ότι μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται βραχυπρόθεσμα. Η αύξηση της δραστηριότητας σε συνδυασμό με τον κρύο καιρό έχουν αυξήσει τη ζήτηση για ενέργεια, ενώ η πίεση στις κυβερνήσεις για επιτάχυνση της μετάβασης σε πιο καθαρή ενέργεια έχει επιβραδύνει τις πετρελαϊκές επενδύσεις για την ενίσχυση της προσφοράς.

    Αντίθετα, πτώση κοντά στο 3% καταγράφει η τιμή του ενεργού συμβολαίου φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Κάπως έτσι, λίγο μετά την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones κινείαι στις 34.888,84 μονάδες με άνοδο 0,41%, ο S&P 500 στις 4.406,26 μονάδες με άνοδο 0,34% και ο Nasdaq στις 14.623,79 μονάδες με άνοδο  0,30%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ