ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τα οικονομικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ανοίγοντας ανοδικά τον Νοέμβριο, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.
Θετική επίδραση στις ευρωαγορές είχε το ανοδικό άνοιγμα της Wall Street, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε μόλις 12.000 νέες θέσεις, πολύ λιγότερες από τις 100.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.
Ειδικότερα, ο Stoxx 600 έκλεισε στις 510,90 μονάδες με άνοδο 1,09%, έπειτα από δύο πολύ δύσκολες συνεδριάσεις με απώλειες άνω του 1%. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε με πτώση -1,52%.
Από τις μετοχές του δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Reckitt Benckiser με κέρδη 6,62%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες η Neste στο -4,67%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 8.177,15 μονάδες με άνοδο 0,83%, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 19.254,97 μονάδες με άνοδο 0,93% και ο γαλλικός CAC 40 στο Παρίσι στις 7.409,11 μονάδες με άνοδο 0,80%.
Στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε στις 34.676,17 μονάδες με κέρδη 1,15%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ολοκλήρωσε στις 11.843 μονάδες με άνοδο 1,46%.
Οι επενδυτές στην Ευρώπη, όπως και αυτοί σε ΗΠΑ και Ασία, αναμένουν πλέον τις αμερικανικές εκλογές την ερχόμενη εβδομάδα, οι οποίες θα καθορίσουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των οικονομιών στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
Διαβάστε επίσης
Apple: Επενδύει έως και $1,5 δισ. στην Globalstar για την επέκταση της δορυφορικής κάλυψης
ΙDEAL Holdings: Option για πρόωρη εξόφληση ομολογιών ύψους 100 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.