• Σχόλιο Αγοράς

    Αμετάβλητος ο χρυσός λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Fed

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Με τους επενδυτές  να παραμένουν σε κατάσταση αναμονής μέχρι την απόφαση της Fed, ο χρυσός παρέμεινε την Τετάρτη αμετάβλητη. Η Fed πρόκειται να ανακοινώσει τη δήλωση πολιτικής της στις 2 μ.μ. EDT (1800 GMT), αλλά η εστίαση των εμπόρων θα είναι στα σχόλια από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell αργότερα.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού ανέβηκε κατά 30 σεντ για να διαμορφωθεί η τιμή στα 1.650 δολάρια την ουγγιά. Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,1% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους ξένους επενδυτές.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Η αναμονή της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) και πιθανώς η υποχώρηση από τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων κινούν την αγορά χρυσού, δήλωσε ο Daniel Pavilonis, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς της RJO Futures.

    Εν τω μεταξύ, οι ιδιωτικές μισθοδοσίες των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο, παρέχοντας ένα παράδειγμα ανθεκτικότητας στην αγορά εργασίας και υποδηλώνοντας ότι η Fed θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι επιθετική.

    Επίσης, στο ραντάρ – η έκθεση μισθοδοσίας εκτός των αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ αναμένεται την Παρασκευή, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερη σαφήνεια στην πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed. Οι έμποροι χωρίζονται στις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων κατά 50 bps ή 75 bps τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch του Ομίλου CME.

    «Αν λάβουμε όντως κάποιο είδος ιστορίας για την αδυναμία του δολαρίου σε σχέση με αυτή την υπόδειξη των 50 μονάδων βάσης από τη Fed, τότε δεν θα είναι πολύ δύσκολο για τον χρυσό να επιστρέψει στα 1.670 $, 1.680 $ ακόμη και στις επόμενες συνεδριάσεις», είπε. Ο αναλυτής του City Index Matt Simpson.

    Διαβάστε επίσης

    Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές πριν την απόφαση της Fed

    Χρηματιστήριο: Η σκυτάλη σε Μυτιληναίος, Alpha, ETE, ΔΕΗ και Coca Cola

    Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα αναμένοντας τον Τζερόμ Πάουελ



    ΣΧΟΛΙΑ