• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα αναμένοντας τον Τζερόμ Πάουελ

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Πτωτικά άνοιξαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street τη συνεδρίαση της Τετάρτης,  η κατάληξη της οποίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις αποψινές δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της FED για τη νέα αύξηση των επιτοκίων της.

    Καθώς η αγορά είναι σίγουρη πως η FED θα προχωρήσει απόψε σε μια νέα αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Federal Reserve, και το αν ο Τζερόμ Πάουελ θα δώσει το «σήμα» που ελπίζει η αγορά για μικρότερη άνοδο των βασικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Η προσδοκία αυτή, άλλωστε, ήταν ένας από τους κύριους λόγους που οι μετοχές και τα ομόλογα έχουν σημειώσει ράλι τις τελευταίες εβδομάδες.

    Η FED θα βρεθεί στο δίλλημα να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσει τη «γερακίσια» πολιτική της στην προσπάθεια της να περιορίσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό ή να ακούσει τις ανησυχίες της αγοράς για τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και να επιβραδύνει λίγο τους ρυθμούς της.

    Πάντως, οικονομικά στοιχεία όπως αυτά για τις ανοικτές θέσεις εργασίες τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα καθώς και τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις ιδιωτικές μισθοδοσίες για τον Οκτώβριο, φαίνεται πως δίνουν ακόμα περιθώρια στην FED για συνέχιση της σφιχτής της πολιτικής, αφού καταγράφουν μια ανθεκτική αγορά εργασίας.

    Με την αγωνία στα ύψη, η Wall Street άνοιξε την ημέρα με τον Dow Jones να κινείται στις  32.567,57 μονάδες με απώλειες -0,26%, τον S&P 500 να κινείται στις 3.834,22 μονάδες με πτώση -0,57% και τον Nasdaq στις 10.791,27 μονάδες, υποχωρώντας κατά -0,91%.

    Στα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η αγορά είδε τις αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια για την περασμένη εβδομάδα να παραμένουν  σταθερά παρά το ελαφρώς χαμηλότερο επιτόκιο.

    Η σεζόν των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίστηκε την Τετάρτη. Από αυτά ξεχώρισαν τα ισχυρά αποτελέσματα από το CVS Healh.  Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές της AMD, παρά τo χαμηλότερο guidance που έδωσε, σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ