• Σχόλιο Αγοράς

    Αμετάβλητος ο χρυσός αναμένοντας τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Αμετάβλητες έμειναν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, αναμένοντας τα στοιχεία απασχόλησης των ΗΠΑ, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρκετά την τροχιά της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης  του Δεκεμβρίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 1.720,80 δολάρια ανά ουγγιά. Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,7%, καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Σταθεροποιήθηκαν επίσης οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς.

    Πώς κινήθηκαν τα υπόλοιπα μέταλλα

    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου Δεκεμβρίου υποχώρησαν 6,4 σεντς, ή 0,3%, στα 20,48 δολάρια ανά ουγγιά, επεκτείνοντας την υποχώρηση σε δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση μετά το τέλος της Τρίτης στα 21,099 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου.
    • Το παλλάδιο του Δεκεμβρίου σκαρφάλωσε 51,60 $ ή 2,3%, στα 2.307,50 $ ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 7,90 $ ή 0,9% στα 922,50 $ ανά ουγγιά.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού για παράδοση Δεκεμβρίου διαπραγματεύονται στα 3,495 $ ανά λίβρα, μειωμένα σχεδόν κατά μια δεκάρα ή 0,2%

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Η ένδειξη PMI του Ινστιτούτου για τη Διαχείριση Προμηθειών για μη μεταποιητικό δείκτη ήταν επίσης ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες, υποδηλώνοντας υποκείμενη ισχύ στην οικονομία παρά την αύξηση των επιτοκίων. Τα αισιόδοξα στοιχεία και τα επιθετικά σχόλια από την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Μαίρη Ντέιλι, την Τετάρτη, κάμψαν τις ελπίδες για μια αλλαγή πολιτικής. Ο χρυσός είναι ευαίσθητος στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς αυτά αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

    «Ο χρυσός πρέπει να δει μια πιο απότομη επιβράδυνση στις ΗΠΑ και χαμηλότερες τιμές για να διαμορφωθεί μια ανοδική έκρηξη», δήλωσε σε σημείωμα ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής του OANDA. «Ο χρυσός φαίνεται έτοιμος να παγιωθεί μεταξύ 1.680 και 1.740 δολαρίων έως ότου λάβουμε τόσο την έκθεση NFP όσο και τις τελευταίες μετρήσεις για τον πληθωρισμό».

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Συνεχίζονται οι απώλειες στους δείκτες λόγω της ύφεσης

    Χρηματιστήριο: Εθνική, Alpha, Πειραιώς, CCHB και ΤΕΝΕΡΓ φρέναραν τον δείκτη, στο -3,1% ο ΟΠΑΠ και χαμηλά ημέρας στα τελευταία λεπτά

    Wall Street: Απώλειες στο άνοιγμα μετά τις νέες δηλώσεις αξιωματούχων για συνέχιση των αυξήσεων των επιτοκίων



    ΣΧΟΛΙΑ