ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μικτά ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της χρηματιστηριακής εβδομάδας στη Wall Street, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed μέσα στην εβδομάδα.
Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,10%, τερματίζοντας στις 20.881,48 μονάδες. Αντίθετα με άνοδο έκλεισαν τόσο ο S&P 500 (2.373,47, +0,04%) όσο και ο Nasdaq (5.875,78, +0,24%)
Οι επενδυτές αναμένουν πως η Fed θα ανακοινώσει την Τετάρτη σημαντική αύξηση των επιτοκίων, καθώς η αγορά εργασίας συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο και ο πληθωρισμός επιστρέφει πιο κοντά στον στόχο του 2%.
Θετικά άνοιξαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την έντονη πολιτική αβεβαιότητα.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 374,79 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,34% στις 7.368,35 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,21% στις 5.003,82 μονάδες και ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε 0,26% υψηλότερα στις 11.994,25 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη 0,28% στις 19.713,50 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,13% στις 9.993,50 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI 20 έχασε 0,14% στις 4.620 μονάδες.
Πέρα από τις ανακοινώσεις της Fed, η προσοχή των Ευρωπαίων στρέφεται στις Ολλανδικές εκλογές της Τετάρτης αλλά και στη μάχη στα βρετανικά κοινοβούλια γύρω από το Brexit. Το βράδυ της Δευτέρας η Τερέζα Μέι σημείωσε μια σημαντική νίκη απέναντι στη Βουλή των Λόρδων, απορρίπτοντας τις δύο τροπολογίες που είχε καταθέσει. Πάντως, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βρετανίας, η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα γίνει την τελευταία εβδομάδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: OTE: Καθαρά κέρδη 226 εκατ. ευρώ προβλέπει για το 2017 η Alpha Finance
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Jumbo θεωρείται η χρυσή μετοχή των διεθνών και Ελληνικών funds
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισραήλ: Ξεκίνησαν ξανά οι ροές φυσικού αερίου προς την Αίγυπτο – Έφτασαν στα προπολεμικά επίπεδα
- Γεωργιάδης: Δεν θα έφερνα τις διατάξεις με τροπολογία, το κάνω γιατί είναι ορόσημο για την 8η εκταμίευση του Ταμείου Ανάκαμψης
- Αναστροφή για δύο δεξαμενόπλοια LNG του Κατάρ που προσπάθησαν να διασχίσουν το Στενό του Ορμούζ
- Τρία πλοία «φαντάσματα» σε κατάσταση αβεβαιότητας στη Βενεζουέλα μετά την αποχώρηση του Μαδούρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.