• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο «κόκκινο» η Wall Street λόγω της ανησυχίας για καθυστέρηση της συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη με την ανησυχία για τον εμπορικό πόλεμο να επανέρχεται δριμύτερη  μεταξύ των επενδυτών.

    Το κλίμα χάλασε από την Τρίτη μετά τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε πως εάν δεν του αρέσει η πρώτη φάση της συμφωνίας θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των δασμών. Οι ανησυχίες ενισχύθηκαν έπειτα από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας είναι πιθανό να μην ολοκληρωθεί φέτος, καθώς η Κίνα καταδικάζει την απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

    Έτσι ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,4% στις 27.821,09 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 112,93 μονάδων.  Μόλις 9 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο, ενώ οι υπόλοιπες 21 έκλεισαν με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Boeing (+1,07%), ενώ για δεύτερη ημέρα τη χειρότερη επίδοση σημείωσε η μετοχή της Home Depot (-2,2%)

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.108,34 μονάδες με πτώση -0,38%, ενώ ο  Nasdaq, που την Τρίτη ήταν ο μόνος που έκλεισε με άνοδο σε νέο ιστορικό ρεκόρ, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης στις 8.526,73 μονάδες, με πτώση -0,51%.



    ΣΧΟΛΙΑ