• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο «κόκκινο» η Wall Street, έληξε το 8ημερο ανοδικό ράλι του Nasdaq


    Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον Nasdaq να ολοκληρώνει το οκταήμερο ανοδικό του σερί.

    Τα στοιχεία για την μεταποίηση στην Ευρώπη την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ σκόρπισαν απογοήτευση στους επενδυτές, επιβαρύνοντας το κλίμα σχετικά με το μέλλον της παγκόσμια ανάπτυξης. Μάλιστα στις ΗΠΑ ο συγκεκριμένος διαμορφώθηκε αρνητικά για πρώτη φορά από το 2016. Παράλληλα, μειώθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν την παροχή επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.

    Την ίδια ώρα που τα βλέμματα όλων παραμένουν κολλημένα στις συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας, οι οποίες συνεχίζονται στην Ουάσινγκτον, αλλά και στα χθεσινά πρακτικά που έδωσε στη δημοσιότητα η FED.

    O Dow Jones έκλεισε στις 25.850,63 μονάδες, με πτώση 104 μονάδων (-0,40%). Τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 30 μετοχές του δείκτη κατέγραψε η μετοχή της Microsoft με άνοδο 2,11% ενώ την μεγαλύτερη πτώση η  Walgreens -1,85%. Συνολικά, 9 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο και 21 με πτώση.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.774,88 μονάδες με πτώση -0,35%, ενώ ο  Nasdaq στις 7.459,71 μονάδες, με πτώση -0,39%.

    Από τα νέα των επιχειρήσεων ξεχώρισε η κλήση που έλαβε η Johnson & Johnson έλαβε κλήση από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά τις καταγγελίες για μόλυνση προϊόντων της με αμίαντο, μεταξύ των οποίων είναι και η πούδρα για τα μωρά.

    Τέλος, μια ακόμα μεγάλη εταιρεία των social media, η Pinterest έγινε γνωστό πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την IPO και την είσοδό της στο χρηματιστήριο μέσα στο 2019, με την κεφαλαιοποίησή της να αναμένεται να κυμανθεί γύρω 12 δισ. δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ