• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο… κόκκινο οι αγορές της Ασίας. Πάνω από 5% οι απώλειες στη Nissan

    απογοητευμένος χρηματιστής στην Κίνα


    Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι αγορές της Ασίας την Τρίτη, παίρνοντας τη σειρά από τις σημαντικές απώλειες που δέχτηκαν οι μετοχές στη Wall Street τη Δευτέρα. Ο τεχνολογικός κλάδος βρέθηκε για άλλη μία φορά στο στόχαστρο των πωλητών, εν μέσω ανησυχιών για εξασθένιση της ζήτησης.

    βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με σημαντικές απώλειες ενώ στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές των κλάδων της τεχνολογίας και των υπηρεσιών ίντερνετ, με τις μετοχές της Netflix  (-5,45%) και της Apple (-3,96%) και του Facebook (-5,7%) να διαμορφώνουν το αρνητικό κλίμα στην αγορά. Την ίδια ώρα η μητρική της Google, Alphabet Inc. σημείωσε πτώση 3,8%.

    Στη Σεούλ, ο δείκτης Kospi έκλεισε 0,86% χαμηλότερα με τη μετοχή της Samsung να ηγείται των απωλειών, υποχωρώντας 2%.

    Στο…τεχνολογικό Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 1,05% χαμηλότερα με τις μετοχές των Tokyo Electron, Advantest και Sony Corp να χάνουν από 1,5% έως και 3,1%.

    Στο επίκεντρο βρέθηκε και η μετοχή της Nissan(-5%), καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συνελήφθη τη Δευτέρα για παραβίαση του νόμου περί χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται να εκκινήσει διαδικασίες για για την απομάκρυνση του  Carlos Ghosn από τα καθήκοντά του , αυτή την εβδομάδα.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 2,13%, και ο Hang Seng κινείται στο -1,89%.

    Στις υπόλοιπες αγορές, ο Sensex στην Ινδία υποχωρεί 0,43%, ο STI στην Σιγκαπούρη κινείται 1,19% χαμηλότερα και ο ASX στην Αυστραλία ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,38% χαμηλότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ