• ΑΓΟΡΕΣ

    Societe Generale: Εκτός MSCI η Jumbo, μπαίνουν Εθνική Τράπεζα και ΔΕΗ

    • NewsRoom
    Frederic Oudea, CEO Societe Generale

    Frederic Oudea, CEO Societe Generale


    H αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI τον Νοέμβριο θα έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον εκτιμά η Société Générale.

    Προβλέπει ότι θα υπάρξουν δύο προσθήκες και μια διαγραφή από τον δείκτη MSCI Greece ενώ οι συναλλαγές θα ξεπεράσουν συνολικά τα 210 εκατ. δολάρια.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Société Générale, θα διαγραφεί από τον δείκτη η μετοχή της Jumbo και θα προστεθούν Εθνική Τράπεζα και ΔΕΗ.

    Οι πιθανές εκροές της Jumbo ανέρχονται στα 88,4 εκατ. δολάρια. Οι πιθανές εισροές για την Εθνική στα 74,7 εκατ. δολάρια και για τη ΔΕΗ στα 47,7 εκατ. δολάρια.

    Αν λάβουν χώρα όλες οι αλλαγές που προβλέπει η γαλλική τράπεζα, ο δείκτης MSCI Greece θα αυξήσει τη βαρύτητά του κατά 0,009% στις αναδυόμενες αγορές.

    Ο δείκτης μετρά την απόδοση μετοχών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες καλύπτουν το 85% περίπου της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου.

     Société Générale:  Οι αλλαγές

    Η Société Générale εκτιμά τη διαγραφή της Jumbo εξαιρετικά πιθανή. Οι προσθήκες των τίτλων της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ είναι «high conviction». Οι λόγοι διαγραφής της Jumbo είναι το μέγεθος ενώ για τις άλλες δύο οι λόγοι προσθήκης είναι η αύξηση του ειδικού βάρους του κλάδου στους δείκτες.

    Ο βασικός δείκτης MSCI περιλαμβάνει πέντε ελληνικούς τίτλους. ΟΤΕ (με στάθμιση 29,73%), ΟΠΑΠ (με στάθμιση 21,84%), Alpha Bank (με στάθμιση 19,44%), Eurobank Holdings (με στάθμιση 16,75%) και Jumbo (με στάθμιση 12,24%).

    Οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στην εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών αναμένεται την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή στο κλείσιμο της αγοράς στις 30 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Alpha, Ελλάκτωρ και Ιντρακόμ κοιτάζει η αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ