• ΑΓΟΡΕΣ

    Συνεχίζεται η ανοδική τάση στη Wall Street και τις Ευρωαγορές, εν αναμονή του Eurogroup

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με άνοδο άνοιξε την Τρίτη η Wall Street, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις των χωρών για τις οικονομικές της επιπτώσης.

    Το ενδιαφέρον έχει στραφεί προς την Ευρώπη, όπου οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν μέτρα για την στήριξη των οικονομιών. Αν και μια κοινή απόφαση για την έκδοση ενός κοινού ομολόγου θεωρείται δύσκολη, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγω για πιθανή συμφωνία για μέτρα τουλάχιστον 500 δισ. ευρω. Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως προχωρά σε λήψη μέτρων 990 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Την ίδια ώρα η αγωνία για την πορεία της πανδημίας παραμένει, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να βιαστούν να άρουν τα περιοριστικά μέτρα, παρασυρμένοι από την επιβράδυνση που παρατηρείται.

    Παράλληλα, η αισιοδοξία για μια συμφωνία μεταξύ OPEC και Ρωσίας για τη μείωση της παραγωγής οδηγεί σε άνοδο την τιμή του πετρελαίου, με το WTI να ξεπερνά αυτή την ώρα τα 26,6 δολάρια το βαρέλι.

    Ο Dow Jones, μισή ώρα μετά το άνοιγμα, κινείται στις 23.459,50 μονάδες με κέρδη 3,44%. Ο S&P 500  κινείται στις 2.737,74 μονάδες με άνοδο 2,78%  ενώ ο Nasdaq στις 8.100,86 μονάδες με άνοδο 2,37%.

    Ισχυρά κέρδη και στην Ευρώπη, με το Λονδίνο να ξεπερνά το αρχικό σοκ για την εισαγωγή του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική, και τον FTSE 100 να κινείται με άνοδο 3,40%, τον γερμανικό DAX με κέρδη 3,75% ενώ στο Παρίσι ο  CAC 40 να κινείται στο +3,01%.

    Στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται στο +4,05% ενώ στην Ισπανία ο  IBEX 35 στο +3,60%.

    Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 κινείται στις 329,52 μονάδες με κέρδη 2,79%



    ΣΧΟΛΙΑ