ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έγκρισή της για τη διανομή μερίσματος 0,375 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) έδωσε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Σαράντης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η 4η Μαΐου, ενώ ως Record Date η 5η Μαΐου. Η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σαράντης:
Η εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, κατά τη συνεδρίασή της στις 20.04.2026, ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ποσού 0,3924646782 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση 2025, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 422.105 μετοχές που κατέχει η Εταιρεία προσαυξάνει το μέρισμα των λοιπών μετόχων και συνεπώς το συνολικό μεικτό ποσό του μερίσματος ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,3950826746 ευρώ.
Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,3753285409 ευρώ ανά μετοχή. Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026 (ημερομηνία αποκοπής), οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Euronext Athens χωρίς το δικαίωμα λήψης του μερίσματος για τη χρήση 2025.
Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων («Σ.Α.Τ.») την Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (Record Date).
Η πληρωμή του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 από την πληρώτρια τράπεζα «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK Α.Ε.» ως ακολούθως:
1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της «EURONEXT SECURITIES ATHENS Α.Ε.» και τις σχετικές αποφάσεις της.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της «EURONEXT SECURITIES ATHENS Α.Ε.», η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK Α.Ε.» για ένα (1) έτος από την ημερομηνία καταβολής (δηλαδή ως την 7η Μαΐου 2027).
Η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους της περίπτωσης (2) θα πραγματοποιείται με την κοινοποίηση του Κωδικού Αριθμού Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ. και με επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό τους. Με την πάροδο ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης καταβολής, ήτοι από τις 9 Μαΐου 2027 και εφεξής, το μέρισμα θα καταβάλλεται μόνο από τα γραφεία της εταιρείας στο Αμαρούσιο Αττικής (Λεωφόρος Αμαρουσίου – Χαλανδρίου 26, 15125).
Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Διαβάστε επίσης
Eurobank: Εγκρίθηκε μέρισμα €258,7 εκατ. και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών από την ΓΣ
Τζέιμι Ντάιμον (JP Morgan): Προειδοποίηση για ρίσκα στην αγορά πίστωσης
Ισχυρή ζήτηση για το πράσινο ομόλογο της Alpha Bank – Άντληση 600 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,9%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιδού η νέα Porsche Cayenne Coupé Electric
- Άκης Σκέρτσος: «Επανάσταση του αυτονόητου» με το επιτελικό κράτος – Απαντήσεις στις εσωκομματικές αιχμές στη Νέα Δημοκρατία
- Μερτς: «Οι αριθμοί μιλούν» για το μεταναστευτικό – Σφοδρή κριτική για απελάσεις και πολιτική ασύλου
- Λιμενικό Σώμα: Ολοκληρώθηκε η 1η εκπαιδευτική σειρά για «Λειτουργίες Ακτοφυλακής»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.