• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε καλύτερη αφετηρία οι μετοχές από το lockdown του Μαρτίου


    Από καλύτερη αφετηρία ξεκινούν οι μετοχές την καραντίνα No 2 σε σχέση με το lockdown του περασμένου Μαρτίου.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο Γενικός Δείκτης στο κλείσιμο της αγοράς της 23ης Μαρτίου διαπραγματευόταν στις 513 μονάδες και την Παρασκευή έκλεισε στις 583, που σημαίνει ότι η αγορά είναι πάνω σε σχέση με το επίμαχο διάστημα αναφοράς τουλάχιστον κατά 15%.

    Υπάρχουν περιπτώσεις μετοχών που στο διάστημα αυτό των έξι μηνών υπεραπέδωσαν σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

    Αν ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί πάνω από 35% από την αρχή της χρονιάς και ενισχύεται 15% από τον Μάρτιο μέχρι το lockdown του Νοεμβρίου, υπάρχουν μετοχές που ενισχύονται πολύ πάνω από 100%.

    Πρώτη και καλύτερη είναι η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,30 με κέρδη 162%, η οποία, παρά τη μείωση των μεριδίων αγοράς, είδε την αναδιάρθρωση της διοίκησης Στάσση να αλλάζει τη φυσιογνωμία της.

    Οι μετοχικές ανακατατάξεις στην Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54 έχουν δώσει άνοδο από Μάρτιο σε Νοέμβριο πάνω από 142%.

    Ίδια εικόνα για τη Newsphone με κέρδη πάνω από 136%, τον Κέκροπα με τις πληροφορίες να επιμένουν για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Ψυχικό, σημειώνοντας κέρδη πάνω από 126%.

    Ισχυρά τα κέρδη πάνω από 92% για τα Πλαστικά Θράκης, μετά την επέκταση της παραγωγής της εταιρείας στις χειρουργικές μάσκες, απαραίτητο αξεσουάρ τις μέρες της πανδημίας.

    Κέρδη πάνω από 90,5% για την Cenergy CENER -0,66% 7,52 της οικογένειας Στασινόπουλου, εξαιτίας των μεγάλων business που κλείνει σε καλώδια και σωλήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

    Η κατά τα φαινόμενα ανάληψη της Γραμμής 4 του Μετρό έδωσαν ώθηση στη μετοχή της Άβαξ ΑΒΑΞ -1,35% 1,46 το επίμαχο διάστημα σχεδόν 90%.

    Ισχυρή αντίδραση για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ -1,51% 37,72 πάνω από 66%, με την αγορά να αναμένει ότι το χαρτί θα συμπεριληφθεί στους δείκτες της Morgan Stanley.

    Πάνω από 65% τα κέρδη για την Βιοχάλκο, που ενισχύεται εξαιτίας των θυγατρικών της και των εργασιών που αναλαμβάνουν στο εξωτερικό.

    Σημειωτέον ότι η κατάληψη του Λευκού Οίκου από τον Τζο Μπάιντεν ενδέχεται να φέρει καλύτερη πολιτική δασμών για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκτός ΗΠΑ. Σ’ αυτή την κατηγορία εντάσσονται, λοιπόν, οι θυγατρικές της Βιοχάλκο.

    Πάνω από 64% για την Τέρνα Ενεργειακή, η οποία είδε την περίοδο αυτή κίνηση πάνω και από τα 12 ευρώ, επίπεδα που συνιστούν ιστορικά υψηλά.

    Η μείωση της τιμής του πετρελαίου δίνει ώθηση στην Πλαστικά Κρήτης που ενισχύεται πάνω από 47%.

    Κέρδη πάνω από 24% για το ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,81% 16,28 και τις επιτυχημένες ομολογιακές του εκδόσεις, την Forthnet πάνω από 22% και την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, πάνω από 12,5% για την Τεχνική Ολυμπιακή και την μεταβίβαση του Πόρτο Καρράς στον Ιβάν Σαββίδη.

    Από τις τράπεζες, μόνο η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ)  ΕΤΕ -1,31% 7,56 είναι αυτή που ενισχύεται πάνω από 12% από τις 23 Μαρτίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ