• ΑΓΟΡΕΣ

    Κρίσιμες εξελίξεις: Τα “μάτια” της αγοράς σε Πειραιώς, ΟΤΕ, Μότορ Όιλ και Μυτηλιναίο

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Τι κι αν η Ελλάδα έχει περιέλθει από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, σε lockdown με πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας;

    Το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι και πάλι στραμμένο στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, αφού μια σειρά από γεγονότα αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και την προσοχή του επενδυτικού κοινού.

    Οι εξελίξεις στον ΟΤΕ, την Τράπεζα Πειραιώς και οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI μονοπωλούν το ενδιαφέρον την εβδομάδα που έρχεται.

    Την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, 11 και 12 Νοεμβρίου, θα συνεδριάσει ο SSM για να συζητήσει την πληρωμή των CoCos της Τράπεζας Πειραιώς.

    Όμως η τελική απόφαση θα ληφθεί και θα δημοσιοποιηθεί προς τα τέλη του Νοεμβρίου σε νέα συνεδριίαση του SSM με την συμμετοχή  της επικεφαλής της ΕΚT (ECB) Christine Lagarde. 

    Τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη θα έχουμε την ανακοίνωση του MSCI για τις αλλαγές στους σχετικούς δείκτες με τη διαγραφή της Motor Oil να φαίνεται πολύ πιθανή, με βάση την πρόγνωση της VTB και της Societe General.

    Πιθανολογείται πάντως οτι θα ενταχθεί στον MSCI Greece η Mytilineos.

    Σε ό,τι αφορά τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων, το πρωί της Τετάρτης η Coca Cola θα ανακοινώσει συνοπτικά στοιχεία τζίρου τρίτου τριμήνου, ενώ την Πέμπτη ακολουθούν Τιτάν και ΟΤΕ, με την τελευταία να συγκεντρώνει ισχυρό ενδιαφέρον, λόγω των δημοσιογραφικών πληροφοριών για ολοκλήρωση της πώλησης του σταθερού δικτύου της Telekom Romania στην Orange.

    Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ, κ. Μάνο Χατζηδάκη, η χρονική περίοδος του lockdown, που ήδη ξεκίνησε να βρίσκει αρκετές εισηγμένες εταιρίες καλά προετοιμασμένες για να διατηρήσουν το μεγαλύτερο ή έστω σημαντικό μέρος των πωλήσεων τους μέσω της ανάπτυξης των ηλεκτρονικών καταστημάτων και της βελτίωσης των υπηρεσιών διανομής που έλαβε χώρα στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Μάιο, καθώς και της ενίσχυσης της ρευστότητας των ισολογισμών τους.

    Μεγάλος χαμένος παραμένει ο τουρισμός και οι συν αυτώ κλάδοι (μεταφορές, καύσιμα, εστίαση κλπ.), οι οποίοι θα έχουν πρακτικά τέσσερις εβδομάδες με σημαντική έως ολική απώλεια των εσόδων τους.

    Την ίδια στιγμή, η μεγέθυνση της ύφεσης θα υποχρεώσει τις ελληνικές τράπεζες να αναθεωρήσουν επί τα χείρω τις προβλέψεις για το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο, χαμηλώνοντας αισθητά το αποτέλεσμα για το σύνολο της χρονιάς, εξέλιξη η οποία είναι πλήρως τιμολογημένη στις τρέχουσες αποτιμήσεις.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ