• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε άνοδο τα χρηματιστήρια παρά τη νέα «ανταλλαγή πυρών» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές αντέδρασαν σήμερα, Τρίτη, τα διεθνή χρηματιστήρια στην τελευταία «ανταλλαγή πυρών» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Την ίδια ώρα, το δολάριο υποχωρούσε, ενώ η τιμή του πετρελαίου ενισχυόταν.

    Ο δείκτης S&P 500 σημείωνε άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης, με αιχμή τις μετοχές του ενεργειακού και του τεχνολογικού κλάδου, παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο απάντησε στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή νέων δασμών λέγοντας ότι θα επιβάλει και αυτό δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 60 δισ. δολαρίων, αρχής γενομένης από αυτόν το μήνα.

    Τα ασιατικά χρηματιστήρια είχαν καλύψει τις αρχικές τους απώλειες πριν από την τελευταία ανακοίνωση του Πεκίνου, με τους γενικούς δείκτες στα χρηματιστήρια του Τόκιο και της Σαγκάης να σημειώνουν σημαντική άνοδο.

    Αντιθέτως, ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 δέχθηκε πίεση από την είδηση, με τους κλάδους της υγείας και των τραπεζών να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

    Στην αγορά ομολόγων, τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου υποχώρησαν, με τις αποδόσεις τους να παίρνουν την ανιούσα, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να ξεπεράσει το 3%.

    Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου ενισχυόταν κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,47%.



    ΣΧΟΛΙΑ