• ΑΓΟΡΕΣ

    Reuters: Προκαταρτική συμφωνία OPEC+ για σταδιακή αύξηση της παραγωγή από τον Μάιο

    • NewsRoom


    Συνεδρίαση πραγματοποείται αυτή την ώρα ανάμεσα στα μέλη του OPEC και των συμμάχων του, και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται του πρακτορείο Reuters, υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία για σταδιακή αύξηση της παραγωγής από τον Μάιο.

    Η συνεδρίαση των μελών του OPEC+ βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, οι οποίες προσθέτουν ότι η συζήτηση τώρα επικεντρώνεται γύρω από το πόσο θα αυξηθεί η παραγωγή από τον επόμενο μήνα.

    Μέλη της συμμαχίας παραγωγής πετρελαίου που συζήτησαν συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή κατά 350.000 βαρέλια ημερησίως τον Μάιο και τον Ιούνιο και 400.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος.

    Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Σαουδική Αραβία σκέφτηκε να συνεχίσει τις περικοπές 250.000 βαρελιών την ημέρα τον Μάιο, και άλλα 250.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο, για να παρέχει συνεχή υποστήριξη στην αγορά.

    Το αμερικανικό αργό, που καταγράφει έντονες διακυμάνσεις σήμερα εν αναμονή της οριστικής απόφασης του OPEC+ για την παραγωγή το επόμενο διάστημα, αμέσως μετά το δημοσίευμα του Reuters περιόρισε σημαντικά τα κέρδη του. Αυτήν την ώρα το WTI κινείται στα 59,24 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 0,14%.



    ΣΧΟΛΙΑ