• ΑΓΟΡΕΣ

    Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

    • NewsRoom


    Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια σήμερα Τετάρτη, καθώς επηρεάστηκαν από τις πολιτικές εξελίξεις τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Βρετανία.

    Στις ΗΠΑ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μετά την απόφαση των Δημοκρατικών να ξεκινήσουν έρευνα για παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Τις έρευνες δρομολόγησε από χθες η Νάνσι Πελόζι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τονίζοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι υπεράνω υποψίας.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιδρώντας σε αυτές τις ενέργειες, άσκησε πιέσεις στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου το Κίεβο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρου των ΗΠΑ επί Μπαράκ Ομπάμα και επικρατέστερου υποψηφίου για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

    Στη Βρετανία τα μέλη του Κοινοβουλίου επέστρεψαν στις θέσεις τους εξετάζοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών που περιλαμβάνει ένα νέο νόμο για να σταματήσει το Brexit χωρίς συμφωνία με την Ε.Ε. μέχρι τον σχηματισμό μιας υπερκομματικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

    Η πιθανότητα πρόωρων εκλογών είναι ακόμα πολύ πιθανή αν και ο πρόεδρος των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν διαβεβαίωσε πως δεν θα ζητήσει ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μέχρι να εξαλειφθεί ο κίνδυνος εξόδου από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

    Σε αυτό το κλίμα ο δείκτης χρηματιστηρίου του Λονδίνου FTSE 100 έκλεισε στις 7.289,99 μονάδες με πτώση 0,02% καθώς και ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,59% στις 12.234,18 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε επίσης πτωτικά στις 5.583,80 μονάδες και στο -0,79%.

    Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στις 21.788,22 μονάδες με πτώση 0,51% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 στις 9.085,30 μονάδες κλείνοντας πτωτικά στο -0,36%.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε πτωτικά στις 387,59 μονάδες και στο -0,58%.



    ΣΧΟΛΙΑ