• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Προς τις 660 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μετά από 2,5 μήνες, στο 1,57% υποχωρεί το ελληνικό 10ετές

    • NewsRoom
    μετοχές


    Ράλι πάνω από 3,4% για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που το φέρνει σε επίπεδα που έχει να δει από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, περί τις 657 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 86,4 εκατ. ευρώ.

    Σούπερ αποκλιμάκωση, όμως, για το ελληνικό 10ετές, που υποχωρεί στο 1,57%, ενώ το 5ετές υποχωρεί αισθητά κάτω από 1%.

    «Όταν η Ευρώπη θέλει, τότε μπορεί», είναι το μήνυμα που στέλνουν τραπεζικές πηγές, έπειτα από την πρόταση της Ε.Ε. για χρηματοδότηση των χωρών μελών που επλήγησαν από τον κορονοϊό, με κεφάλαια 750 δις. ευρώ.

    Ράλι αυτή την ώρα σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX στην Φρανκφούρτη να ενισχύεται 1,67%, ο CAC στο Παρίσι 1,7%, ο δείκτης του ιταλικού χρηματιστηρίου πάνω από 1% και του Ισπανικού πάνω από 2%.

    Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, θα μπορούσε να διεκδικήσει περί τα 22,5 δισ. ευρώ, κεφάλαια που δίνουν ανάσα στον προϋπολογισμό και βάζουν τις βάσεις για επίσπευση της ανάπτυξης και βελτίωση της ψυχολογίας.

    Στο Χ.Α., εκεί που οι τράπεζες υποχωρούσαν πάνω από 1%, πλέον ενισχύονται κατά 5,7%.

    Πάνω από 6% τα κέρδη για την Πειραιώς, την Alpha και την Eurobank και πάνω από 2% για την Εθνική.

    Η προοπτική επέκτασης της Αττικής Οδού, δίνει κέρδη πάνω από 8% για την Ελλάκτωρ, ενώ άνοδο πάνω από 3% καταγράφει ο Μυτιληναίος, ο οποίος προπληρώνει το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ.

    Πάνω από 4,6% η άνοδος για τον ΟΠΑΠ. Κέρδη 1,6% για την Βιοχάλκο, 2,8% για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, λίγο πριν από τα 10 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή, πάνω από 2% τα κέρδη για την Jumbo και οριακά κέρδη για την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ.



    ΣΧΟΛΙΑ