• ΑΓΟΡΕΣ

    Πραγματική εκτόξευση για τη Wall Street με ρεκόρ σε όλους τους δείκτες λόγω Τραμπ!

    dow jones


    Με κέρδη ρεκόρ έκλεισε η Wall Street χάρη στις νέες θετικές ειδήσεις για τις επιχειρήσεις που έρχονται από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος προαναγγείλει πως εντός των επόμενων ημερών θα κάνει μια ανακοίνωση που θα είναι “πρωτοφανής για τη φορολογία”!

    Όλοι οι δείκτες έκλεισαν με ρεκόρ: Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 10.172,40 μονάδες (+0,59%), ο S&P 500 βρέθηκε στις 2.307,58 μονάδες (0,58%), ενώ ο δείκτης Nasdaq στις  5.715,18 μονάδες (0,58%).

    Στο τομέα των επιχειρήσεων θετικά κινήθηκε η μετοχή της Viacom, που ανακοίνωσε αύξηση στα έσοδα τριμήνου αλλά και η Occidental Petroleum Corp  που περιόρισε τις  ζημιές.

    Αντίθετα, βουτιά πραγματοποίησε η η μετοχή της Twitter Inc καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών, ενώ τα έσοδα έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αρνητικά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Coca-Cola Co, για 7ο συνεχόμενο τρίμηνο, κυρίως λόγω του υψηλού πληθωρισμού σε συγκεκριμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

    Στο πράσινο ξανά η Ευρώπη

    Ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 366.79 μονάδες

    Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,57%, ο γαλλικός CAC 40 είχε άνοδο 1,25% ενώ ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,86%.

    Ο ιταλικός FTSE MIB γνώρισε κέρδη 0,94%, ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 1,17% και ο πορτογαλικός PSI 20 βρέθηκε 0,76% υψηλότερα.

    Στα οικονομικά νέα, η Γερμανία ανακοίνωσε πως το εμπορικό πλεόνασμα της  αυξήθηκε στα 252,9 δισ. ευρώ, το 2016. Το γεγονός αυτό μπορεί να επιφέρει έναν νέο γύρο αντιπαραθέσεων με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν κατηγορήσει το Βερολίνο για χειραγώγηση του Ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η σκληρή αλήθεια του W. Buiter της Citi: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα χρόνιο χάλι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνες εφοπλιστές: Τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα με 333 εκατ. δολ. για αγορές πλοίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέες πιέσεις στην αγορά ομολόγων. Πάνω από 10% η απόδοση στο 2ετές ομόλογο



    ΣΧΟΛΙΑ