ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα υψηλότερη τιμή στόχο για τη Metlen δίνει η Piraeus Securities και ο αναλυτής Βασίλης Ρουμαντζής, ανεβάζοντάς την στα 64,40 ευρώ από 59,50 ευρώ, με σύσταση Outperform (υπεραπόδοση) και εκτιμώμενο συνολικό περιθώριο απόδοσης περίπου 40% από τα επίπεδα των 45,96 ευρώ.
Ο βασικός λόγος της αναβάθμισης είναι η επένδυση στο γάλλιο, η οποία, σύμφωνα με την έκθεση, εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στο δεύτερο εξάμηνο του 2027. Η Metlen έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη μακροχρόνια συμφωνία προμήθειας με μεγάλη αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, η οποία αφορά περίπου το 25% της σχεδιαζόμενης ετήσιας παραγωγής των 50 τόνων.
Η Piraeeus Securities εκτιμά ότι το γάλλιο θα συνεισφέρει EBITDA 26 εκατ. ευρώ το 2027 και 135 εκατ. ευρώ το 2028, δηλαδή περίπου 100 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη. Η αποτίμηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας τοποθετείται στο βασικό σενάριο στα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ στο αισιόδοξο σενάριο μπορεί να φτάσει τα 2,7 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, ο οίκος αναθεωρεί προς τα πάνω την αποτίμηση του τομέα Μετάλλων και των Υποδομών και Παραχωρήσεων, ενώ υιοθετεί πιο συντηρητικές παραδοχές για ορισμένες ενεργειακές δραστηριότητες και για το παραδοσιακό EPC. Η συνολική επιχειρηματική αξία της Metlen υπολογίζεται πλέον περίπου στα 13 δισ. ευρώ και η αξία των ιδίων κεφαλαίων στα 9,2 δισ. ευρώ.
Τι περιμένει για το εξάμηνο
Ενόψει των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, η χρηματιστηριακή προβλέπει πωλήσεις 3,8 δισ. ευρώ, EBITDA 502 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 257 εκατ. ευρώ. Η βελτίωση αναμένεται να προέλθει κυρίως από τον τομέα Μετάλλων, την υψηλή θερμική παραγωγή ενέργειας και τη διατήρηση της ισχυρής πορείας στις Υποδομές.
Για το σύνολο του 2026, ο οίκος αναμένει EBITDA 1,091 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 540 εκατ. ευρώ, εκτιμώντας ότι η διοίκηση θα επαναλάβει την καθοδήγηση για EBITDA μεταξύ 1 και 1,15 δισ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης
Wall Street: Ανοδικά το άνοιγμα του Αυγούστου με ώθηση από τις δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν
Στην «ελίτ» η Amazon με αποτίμηση $3 τρισ. για πρώτη φορά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Magnum: Πλήγμα στις πωλήσεις β’ τριμήνου από τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
- Χρηματιστήριο: Υψηλό 17 ετών ο δείκτης – Ανθεκτική η ΠΕΙΡ, ιστορικό υψηλό η MOH, rebound η Aktor, πατάει τα 47 ευρώ η Metlen
- Υπουργείο Παιδείας: Τηλεδιάσκεψη του ΓΓ με Δ.Ε – Δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα σε σχολικές μονάδες από πυρκαγιές
- ΗΠΑ: Θετική αύρα στον τομέα μεταποίησης – Σε υψηλό 4ετίας η δραστηριότητα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.