• Μετοχές

    Περιθώριο ανόδου μέχρι και 36% δίνουν στην Τέρνα Ενεργειακή οι αναλυτές

    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

    Γιώργος Περιστέρης. Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή


    Σύσταση overweight στην Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. δίνει με έκθεσή της η Pantelakis Securities SA, θέτοντας τιμή-στόχο τα 8€, που σημαίνει 36% περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα (ΤΕΝΕΡΓ 5,88€ -0,34%). Η εταιρεία, που διευθύνεται από τον κ. Γεώργιο Περιστέρη, ξεπέρασε την απόδοση του Γενικού Δείκτη Τιμών του ΧΑ μέσα στο 2018.

    Η έκθεση αναφέρει ότι η εταιρεία, εστιάζοντας στην αιολική ενέργεια, που αποτελεί το πλέον ελκυστικό κομμάτι στον ελληνικό χώρο της ανανεώσιμης ενέργειας, απολαμβάνει υψηλότερους συντελεστές φορτίου, ένα σταθεροποιημένο ρυθμιστικό πλαίσιο με τους παραγωγούς να ευνοούνται ακόμη από το καθεστώς των feed in tarrifs, ενώ έχει καταφέρει να διπλασιάσει στα τελευταία πέντε χρόνια τη συνολική ισχύ της.

    Η Παντελάκης Χρηματιστηριακή βλέπει τις ελεύθερες ταμειακές ροές να αυξάνονται σημαντικά από το 2021 και μετά, γεγονός που θα επιτρέπει στην εταιρεία να διαμοιράζει στους μετόχους 70 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που υποδεικνύει μια “γενναία” απόδοση της τάξης του 10%, σε σύγκριση με αυτή του 4% της ελληνικής ομολογιακής 10ετίας.



    ΣΧΟΛΙΑ