• ΑΓΟΡΕΣ

    Παζάρι για το discount στο placement της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, το απόγευμα της Πέμπτης κλείνει το βιβλίο για Ελλάκτωρ

    Wall Street


    Αναβολή για μία εβδομάδα δόθηκε από την διοίκηση της Βιοχάλκο στο placement  για το 8% της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ενώ, την ίδια στιγμή, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι το απόγευμα της Πέμπτης κλείνει το βιβλίο προσφορών της Ελλάκτωρ για την έκδοση του ομολογιακού προκειμένου να αντληθεί ποσό μέχρι 600 εκατ. ευρώ.

    Η αναβολή κρίθηκε απαραίτητη στο αναμενόμενο placement της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρέπει πρώτα να προηγηθεί διοικητικό συμβούλιο του βασικού μετόχου, ο οποίος, ως γνωστόν έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό μεγαλύτερο του 90%. Προς το παρόν δεν υπάρχει έγκριση του Δ.Σ. της μητρικής, ενώ οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Χρηματιστηριακές πηγές που παρακολουθούν στενά το θέμα υποστηρίζουν ότι από το σχήμα τρων αναδόχων, Euroxx και Axia, έχουν έρθει προτάσεις από πλευράς επενδυτών για discount 10%, ενώ ο βασικός μέτοχος, η οικογένεια Στασινόπουλου, φέρεται να δέχεται discount το πολύ 6%.

    Άλλες πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι η Βιοχάλκο δεν δέχεται κανένα απολύτως discount. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η εμπορευσιμότητα και το μικρό free float της μετοχής παραμένουν, καθιστώντας την μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ιδιαίτερα δυσκίνητη σε εμπορευσιμότητα.

    Η μετοχή αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στο 1,76 με οριακές απώλεςιες και όγκο 53 χιλιάδων τεμαχίων.

    Ελλάκτωρ

    Στο άλλο κρίσιμο μέτωπο, αυτό του ευρωομολόγου της Ελλάκτωρ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βιβλίο προσφορών κλείνει το απόγευμα της Πέμπτης στο Λονδίνο, χωρίς ακόμα να έχει οριστεί κάποια τάξη μεγέθους ως προς το επιτόκιο που θα bidάρουν οι Έλληνες και ξένοι επενδυτές. Η έκδοση εκτιμάται ότι θα είναι μέχρι 600 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, πηγές από την εταιρεία αναφέρουν ότι βιβλίο άνοιξε μαζί με την έναρξη των παρουσιάσεων την περασμένη Παρασκευή.

    Έλληνες διαχειριστές από το Λονδίνο, επισημαίνουν πάντως στο mononews.gr ότι το επιτόκιο της έκδοσης θα διαμορφωθεί τελικά αισθητά κάτω από 5% και πως το 5% θα πρέπει να θεωρείται ως το ταβάνι. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι από ελληνικής πλευράς, θα υπάρξει ζωηρό και έντονο ενδιαφέρον από τις ελληνικές τράπεζες, στηρίζοντας το εγχείρημα.



    ΣΧΟΛΙΑ