• ΑΓΟΡΕΣ

    Παγιδευμένες μεταξύ ύφεσης, ρεμδεσιβίρης και άρσης του lockdown, με το βλέμμα στην ΕΚΤ οι αγορές

    • NewsRoom


    Διακυμάνσεις καταγράφονται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την άνοδο της Ασίας και ενώ τα αμερικανικά futures δείχνουν θετική κίνηση, με τους επενδυτές να καλούνται να επεξεργαστούν σωρεία αντιθετικών στοιχείων.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ταλαντευόταν μεταξύ κερδών και απωλειών λίγο μετά το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Βουτιά για τη Societe Generale μετά τις ζημίες που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο, ενώ πιέσεις δεχόταν και η μετοχή της Royal Dutch Shell, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να κόψει, για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το μέρισμα.

    Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 κινούνταν ανοδικά μετά την άνοδο του δείκτη σε υψηλό 7 εβδομάδων, με τη βοήθεια και της Gilead Sciences, η οποία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό φάρμακό της, της ρεμδεσιβίρης, βοήθησε τους ασθενείς με Covid-19 να αναρρώσουν νωρίτερα.

    Σε άνοδο και τα futures του Nasdaq, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα των Microsoft, Facebook και Tesla.

    Οι επενδυτές καλούνται να σταθμίσουν αφενός το ζοφερό οικονομικό σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλο τον κόσμο και αφετέρου τις ελπίδες για θεραπεία του νέου κορονοϊού και την άρση, τελικά, των μέτρων lockdown σε όλο τον κόσμο. Και την ίδια ώρα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ, που θα κληθεί να απαντήσει αν θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.



    ΣΧΟΛΙΑ