• ΑΓΟΡΕΣ

    Έρευνα MLIV Pulse: Τα μετρητά αποτελούν κερδοφόρα στρατηγική το 2023

    • NewsRoom


    Η διατήρηση μετρητών αποτελεί πολύ καλή στρατηγική για το 2023, σύμφωνα με την ετυμηγορία των 404 επαγγελματιών και ιδιωτών επενδυτών που συμμετείχαν στην τελευταία έρευνα της MLIV Pulse.

    Τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι τα μετρητά στα χαρτοφυλάκιά τους θα ενισχύσουν αντί να μειώσουν την απόδοση τους το επόμενο έτος.

    Το ότι τα μετρητά φαντάζουν πιο γοητευτικά δείχνει πολλά για το γεμάτο αναταράξεις χρηματοοικονομικό και οικονομικό περιβάλλον.

    Σύμφωνα με το bloomberg, οι φόβοι για ενδεχόμενο bear market, οι συνεχιζόμενες αυξήσεις επιτοκίων από την Fed και μια επικείμενη ύφεση προκαλούν νευρικότητα στους επενδυτές, που ανησυχούν ότι το 2023 θα μπορούσε να είναι μια επανάληψη του βάναυσου πλήγματος που δέχθηκαν τα χαρτοφυλάκια το 2022.

    Σε αυτό το πλαίσιο, τα μετρητά μοιάζουν με ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

    «Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κρατούν μετρητά», δήλωσε ο Leo Kelly, διευθύνων σύμβουλος της Verdence Capital Advisors. «Μπορείτε να έχετε καλή απόδοση και θα υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα στις αγορές και πολλές πιθανότητες να τοποθετήσετε αυτά τα μετρητά σε ελκυστικά επίπεδα».

    Μόνο το 17% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό ένα μέσο ενεργό μετοχικό fund μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις ΗΠΑ να έχει καλύτερη απόδοση από ένα παθητικό αμοιβαίο κεφάλαιο που παρακολουθεί τον S&P 500, μετά τις προμήθειες, το 2023.

    Όταν οι επαγγελματίες επενδυτές ρωτήθηκαν εάν σχεδίαζαν να αυξήσουν την έκθεσή τους σε ενεργά αμοιβαία κεφάλαια, παθητικά funds και διεθνείς επενδύσεις φέτος, η πιο δημοφιλής απάντηση ήταν η διεθνής έκθεση (47%), ακολουθούμενη από την τοποθέτηση περισσότερων χρημάτων σε παθητικά funds (37%) και την αύξηση των επενδύσεων σε ενεργά κεφάλαια (30%).

    Αντίθετα, οι μικροεπενδυτές είναι πιο πιθανό να τοποθετήσουν χρήματα σε παθητικά funds (46%), και ακολούθησαν οι διεθνείς επενδύσεις (38%) και τα ενεργά διαχειριζόμενα κεφάλαια (22%).

    H MLIV Pulse είναι μια εβδομαδιαία έρευνα των αναγνωστών του Bloomberg News στο τερματικό και στο διαδίκτυο, που διεξάγεται από την ομάδα Markets Live του Bloomberg.

    Διαβάστε ακόμη:

    Cash is king: Τα μετρητά έχουν μεγαλύτερη απόδοση από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο μετοχών-ομολόγων



    ΣΧΟΛΙΑ