• ΑΓΟΡΕΣ

    Ουίλσον (Morgan Stanley): Πολύ υψηλό ρίσκο για τις μετοχές – Πιθανό το selloff

    • Bloomberg
    Μάικ Ουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley

    Μάικ Ουίλσον, αναλυτής της Morgan Stanley


    Ο Μάικ Ουίλσον μία από τις πιο γνωστές “αρκούδες” της Wall Street, επισήμανε ότι οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με πληθώρα ανησυχητικών στοιχείων, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν ένα ισχυρό selloff στο εγγύς μέλλον.

    Ο αναλυτής της Morgan Stanley, του οποίου οι προβλέψεις για ύφεση της αγοράς το 2023 δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, βλέπει ότι ο S&P 500 βρίσκεται σε κίνδυνο πτώσης βραχυπρόθεσμα.

    Αναμένει ότι ο δείκτης αναφοράς θα διαμορφωθεί στο τέλος της χρονιάς στις 3.900 μονάδες – περίπου 10% κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής – πριν ανέλθει στις 4.200 το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

    «Οι δυσκολίες αντισταθμίζουν σημαντικά τους ούριους ανέμους και πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι για μια σημαντική διόρθωση σπάνια ήταν υψηλότεροι», δήλωσε ο Ουίλσον σε σημείωμα τους προς τους πελάτες τη Δευτέρα.

    Η Morgan Stanley εμμένει σε μια προοπτική κερδών που είναι κάτω από τη μέση εκτίμηση της αγοράς, αναμένοντας τα EPS του S&P 500 να διαμορφωθούν στα 185 δολάρια φέτος έναντι μέση εκτίμησης για 220 δολάρια.

    Further Earnings Downgrades May Weigh on US Equities | Earnings growth expectations are still high amid uncertain outlook
    Περαιτέρω υποβαθμίσεις κερδών ενδέχεται να επηρεάσουν τις μετοχές των ΗΠΑ | Οι προσδοκίες για την αύξηση των κερδών εξακολουθούν να είναι υψηλές εν μέσω αβέβαιων προοπτικών

    Εκτός από τους κινδύνους για τα κέρδη ο Ουίλσον επανέλαβε επίσης τις δυσκολίες από την επιδείνωση της ρευστότητας λόγω των επιπέδων ρεκόρ των εκδόσεων του Δημοσίου και της εξασθένησης της δημοσιονομικής στήριξης. Αναμένει ότι οι μετοχές αξίας θα υπεραποδόσουν έναντι των μετοχών ανάπτυξης, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε αμυντικούς τομείς.

    Μετά το ράλι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022 νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο S&P 500 υποχωρεί εν μέσω ανησυχιών ότι η η σφιχτή πολιτικής της Fed, θα οδηγήσει την οικονομία σε συρρίκνωση καθώς μάχεται με πείσμα τον υψηλό πληθωρισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

    Εκλογές 2023: Ποιοι έχασαν την έδρα τους στη Βουλή ενώ είχαν εκλεγεί τον Μάιο

    Εκλογές 2023: Ιστορικό ρεκόρ 47,17% σημείωσε η αποχή 

    Bloomberg: O Mητσοτάκης θα εστιάσει στην οικονομία – Oι προτεραιότητες και οι προκλήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ