• ΑΓΟΡΕΣ

    Οριακά θετικές οι ευρωαγορές


    Με οριακά θετικό βήμα κινούνται οι ευρωαγορές λίγο μετά το άνοιγμά τους, με τους επενδυτές να διατηρούν στο ραντάρ τους τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, διερευνώντας το ενδεχόμενο για επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

    To Brexit παραμένει στο επίκεντρο του πολιτικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Σήμερα η Theresa May θα απευθυνθεί στους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος, με τις φήμες να αναφέρουν ότι θα μπορούσε να «προσφέρει» τη δική της αποχώρηση  από την ηγεσία του κόμματος, με αντάλλαγμα την υποστήριξη της δίπλα απορριφθείσας συμφωνίας της για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο μεταξύ, το βρετανικό κοινοβούλιο προετοιμάζεται να προχωρήσει  σήμερα σε ενδεικτική ψηφοφορία για την προτιμώμενη επιλογή για το Brexit,  με τον ομιλητή της Βουλής να παρουσιάζει επιλογές που θα καλύπτουν το φάσμα από την ακύρωσή του, μέχρι την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Η διαδικασία πιθανότατα θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα χωρίς να είναι σαφές αν οι βουλευτές θα είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά βούληση ή αν θα λάβουν εντολές από τους ηγέτες των κομμάτων τους.

    Σε άλλες ειδήσεις, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, αναμένεται να παραθέσει ομιλία σε συνέδριο σήμερα το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα μείωσε αισθητά την πρόβλεψη ανάπτυξης για τη ζώνη του ευρώ για το 2019 στην πρόσφατη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, αναβάλοντας κάθε προοπτική αύξησης του επιτοκίου τουλάχιστον μέχρι το 2020.

    Στη Φρανκφούρτη ο DAX βρίσκεται στο +0,11%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 στο +0,20%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο +0,04% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο +0,10%.



    ΣΧΟΛΙΑ