ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ΟΠΕΚ πιθανότατα θα αναθεωρήσει την πρόβλεψή του για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το 2022, καθώς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θέτει σε αμφισβήτηση την ταχύτητα ανάκαμψης της χρήσης καυσίμων.
Σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ που επικαλείται το Reuters, την 1η Σεπτεμβρίου, ο οργανισμός αύξησε την πρόβλεψή του για ζήτηση πετρελαίου το 2022 σε 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, από 3,28 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Η εκτίμηση αυτή θεωρήθηκε αισιόδοξη από ορισμένα μέλη του οργανισμού, γεγονός που πιθανότατα να οδηγήσει σε αναθεωρήσεις.
Οι τελευταίες προβλέψεις για την προσφορά και τη ζήτηση θα ανακοινωθούν την Δευτέρα από τον ΟΠΕΚ.
Για το 2021, ο OPEC αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, υψηλότερα από την πρόβλεψη της ΙΕΑ για 5,3 εκατομμύρια την ημέρα και την πρόβλεψη της EIA για 5 εκατομμύρια βαρέλια.
Πηγή: Reuters
Διαβάστε επίσης:
Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα – Υποχωρεί για 5η ημέρα ο Dow Jones
Wall Street: Άνοδο δείχνουν τα futures – Αισιοδοξία μετά τη συνομιλία Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Δικαστής απέρριψε το αίτημα της Μινεσότα για αναστολή της ανάπτυξης δυνάμεων της ICE στην πολιτεία
- Το Ιράν βλέπει τώρα ενδεχόμενο έναρξης διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
- Κοπεγχάγη: Μαζική σιωπηλή πορεία για τις δηλώσεις Τραμπ για τον δανέζικο στρατό – «Τραμπ, ζήτα συγγνώμη»
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία ετοιμάζεται για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.