• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Άνοδο δείχνουν τα futures – Αισιοδοξία μετά τη συνομιλία Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ

    • NewsRoom
    Wall Street: Νέα ρεκόρ με οριακή άνοδο


    Ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street μετά τη χθεσινή πτώση, καθώς οι επενδυτές είδαν με «θετικό μάτι» τη συνομιλία Μπάιντεν-Σι Τζινπίνγκ, την πρώτη μετά από 7 μήνες.

    Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, η επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών ήταν στο πλαίσιο μιας προσπάθειας του Μπάιντεν να εξασφαλίσει ότι ο «ανταγωνισμός» μεταξύ των δύο χωρών δεν θα μετατραπεί σε «σύγκρουση». Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, ο Τζο Μπάντεν διαβίβασε το μήνυμα ότι η Ουάσινγκτον θέλει να εξασφαλίσει ότι «η δυναμική θα παραμείνει ανταγωνιστική», ότι «δεν θα βρεθούμε στο μέλλον σε μια κατάσταση στην οποία θα πάμε σε απρόβλεπτη σύγκρουση», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης σε δημοσιογράφους.

    Οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκαν σταθερά τον Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι ο υψηλός πληθωρισμός είναι πιθανό να συνεχιστεί για λίγο. Ο δείκτης τιμών παραγωγού για την τελική ζήτηση αυξήθηκε 0,7% τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας. Αυτό ακολούθησε δύο συνεχόμενες μηνιαίες αυξήσεις 1,0%. Το 12μηνο μέχρι τον Αύγουστο, ο δείκτης τιμών παραγωγού επιταχύνθηκε 8,3%, η μεγαλύτερη ετήσια πρόοδος από το Νοέμβριο του 2010, μετά από αύξηση 7,8% τον Ιούλιο.

    Λίγο πριν το άνοιγμα, η μετοχή της Dave & Buster’s Entertainment αυξήθηκε κατά 9,1% όταν η αλυσίδα εστιατορίων ξεπέρασε τις τριμηνιαίες εκτιμήσεις της, βλέποντας σημάδια ανάκαμψης. Η μετοχή της Uber αυξήθηκε κατά 0,8% και η μετοχή της DoorDash αυξήθηκε κατά 0,6% όταν οι δύο εταιρείες διανομής τροφίμων και η ανταγωνίστρια GrubHub μήνυσαν τη Νέα Υόρκη για έναν νόμο που περιορίζει μόνιμα τις προμήθειες που μπορούν να χρεώνουν οι εφαρμογές τους στα εστιατόρια για τις υπηρεσίες τους.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones προσθέτουν 163 μονάδες ή 0,47%, του S&P 500 κινούνται ανοδικά κατά 0,43% και του τεχνολογικού Nasdaq ανεβαίνουν κατά 0,41%, στις 15.625 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ