• ΑΓΟΡΕΣ

    ΟΠΕΚ+: Επιβραδύνει την αύξηση παραγωγής με μόλις 100.000 βαρέλια επιπλέον

    • NewsRoom
    Ρωσία: Νωρίς να εκτιμηθεί αν θα τροποποιηθεί η συμφωνία του OPEC+


    Την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα για τον μήνα Σεπτέμβριο αποφάσισαν πριν από λίγο τα μέλη του ΟΠΕΚ+.

    Με αυτή τους την απόφαση τα μέλη του οργανισμού επιβράδυναν τις αυξήσεις που έκαναν στην παραγωγή τους το προηγούμενο διάστημα εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο θα επιβραδύνει την ανάπτυξη.

    Οι υπουργοί Ενέργειας του καρτέλ υιοθέτησαν την πρόταση στη σημερινή τους συνεδρίαση, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

    Η τελευταία κίνηση του Οργανισμού δεν αναμένεται πάντως να δώσει ανάσα στους καταναλωτές που έχουν δει τις τιμές να σημειώνουν ράλι τους τελευταίους μήνες εκτοξεύοντας τον πληθωρισμό.

    Την Τετάρτη, στην έκτη συνάντησή τους από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, στέλνοντας τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια, τα μέλη της ευρύτερης συμμαχίας (ΟΠΕΚ+) συμφώνησαν να αυξήσουν τη συλλογική τους παραγωγή κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

    Τον Ιούνιο, ο οργανισμός είχε συμφωνήσει να αυξήσει την παραγωγή στα 650.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πριν από αυτό, ο ΟΠΕΚ+ έκανε μηνιαίες αυξήσεις κατά 432.000 βαρέλια την ημέρα ως μέρος ενός σχεδίου για την αύξηση της παραγωγής στα προ πανδημίας επίπεδα.

    Αυτή η συμφωνία λήγει τον Αύγουστο και ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια επίσημη δέσμευση σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέφτει η τιμή του πετρελαίου ενόψει της συνόδου του ΟΠΕΚ+



    ΣΧΟΛΙΑ