• ΑΓΟΡΕΣ

    Όλα τα βλέμματα στην ετυμηγορία της Moody’s

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Moody's

    moodys


    Η Moodys είναι το πρώτο πιάτο στο μενού της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Την ερχόμενη Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης αναμένεται να δώσει τα credits του ή όχι, αφού σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που θα φανεί τόσο στο χρηματιστηριακό ταμπλό όσο και στην πορεία των ομολόγων.

    Στις 23 Απριλίου η S&P είχε προχωρήσει, σε μία μη αναμενόμενη κίνηση, στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε «ΒΒ» από «BB-». Και δεν ήταν αναμενόμενη εξαιτίας της πρόσθετης αβεβαιότητας που δημιουργούν οι αλληλεπικαλυπτόμενες κρίσεις και της έλλειψης ορατότητας. Ο οίκος έδωσε θετικό outlook στην αξιολόγηση, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν αποκλείεται νέα αναβάθμιση εντός των επόμενων 12-18 μηνών.

    Η αναβάθμιση της S&P -που είχε καθυστερήσει- φέρνει τα ελληνικά ομόλογα ένα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Ανεξάρτητα από την κρίση του αμερικανικού οίκου για το αξιόχρεο της χώρας, η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αναμένεται να αναμετρηθεί με κρίσιμες αντιστάσεις τις επόμενες μέρες.

    Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ κ. Μάνο Χατζηδάκη, «ο Γενικός Δείκτης χωρίς να χάσει την επαφή του με τα υψηλά έτους βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης στην οριογραμμή των 900 μονάδων. Τα ανοδικά αντανακλαστικά ενεργοποιήθηκαν στις 880 μονάδες, ζώνη σημαντικής ισχύος για την ανοδική τάση αφού εκτός από την πλαγιοανοδική τάση διέρχεται και ο κινητός μέσος των 30 ημερών.

    Παρά την φυσιολογική κόπωση των δεικτών μετά το ράλι των 9 ανοδικών εβδομάδων η διόρθωση κρίνεται απόλυτα ελεγχόμενη και φυσιολογική δίνοντας μάλιστα ανάσα στους ταλαντωτές ο οποίοι είχαν «κοκκινίσει» ακόμα και στα εβδομαδιαία διαγράμματα. Οι 860 μονάδες είναι το κατώτατο επίπεδο που δεν πρέπει να διασπάσει ο Γενικός Δείκτης για να κρατήσει την μεσοπρόθεσμη ανοδική φορά ενώ ανοδικά οι 950 μονάδες είναι το επόμενο δύσκολο οχυρό αντίστασης των πωλητών.

    Η απορρόφηση πάντως της προσφοράς σε μικρό σχετικά εύρος κίνησης και με αυξημένο τζίρο είναι ότι καλύτερο για τους αγοραστές οι οποίοι δείχνουν να κερδίζουν μικρές μάχες ακόμα και σε ημέρες που η αγορά κλείνει πτωτικά παίρνοντας αποστάσεις από τα χαμηλά ημέρας».

    Σύμφωνα με τον αναλυτή, «το πλεονέκτημα επομένως βραχυπρόθεσμα είναι υπέρ το αγοραστών και η διάσπαση των 910 μονάδων με κλείσιμο πάνω από την εν λόγω ζώνη θα δώσει χαρακτήρα διαφυγής από την συσσώρευση».

    Διαβάστε επίσης

    Moody’s: Αναβαθμίζει σε θετικές τις προοπτικές του αξιόχρεου της Τράπεζας Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ