• ΑΓΟΡΕΣ

    «Έσπασε» το φράγμα των 800 μονάδων το ΧΑ

    ριο

    Κολυμβητές στην εκκίνηση.


    Μετά το πέρας της αξιολόγησης , η οποία προμηνύει μια επενδυτική ανάσα, το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) καταφέρνει να ξεπεράσει τις 800 μονάδες. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που ενώ αναμενόταν, δεν σταματούσε να αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για την ανοδική διαφυγή της αγοράς.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,60% στις 813 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 61 εκατ. ευρώ.

    Παρά το ανοδικό ράλι που συνήθως ακολουθεί των αξιολογήσεων, η κινητικότητα πολλών τίτλων, ειδικά των τραπεζικών, δείχνει ότι η αγορά αποδεσμεύτηκε από ένα σημαντικό αγκάθι. Άλλωστε, το κλείσιμο της αξιολόγησης ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη εξέλιξη, ακόμη και με τους όρους που δεν παραπέμπουν σε μια “μεγάλη νίκη”.

    Στο ταμπλό τώρα η αγορά κινείται με τεχνικούς ρυθμούς, δεδομένης και της λήξης των παραγώγων σήμερα, με τον τραπεζικό κλάδο να πρωτοστατεί της ανόδου. Η Πειραιώς κερδίζει 3,54%, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Eurobank, Εθνική και Λάμδα. Άνω του +1% κινούνται οι ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Βιοχαλκο και ΟΤΕ.

    Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΕΕΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Grivalia, Folli Follie, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης. Η ΔΕΗ παραμένει υπό αναστολή διαπραγμάτευσης.

    Ισχυρές πιέσεις που φτάνουν το -5% δέχεται η μετοχή της Jumbo, μετά την είδηση ότι ο πρόεδρος της εισηγμένης, Απόστολος Βακάκης, θα πουλήσει το 3,5% της Jumbo (4,8 εκατ. μετοχές), μέσω της διαδικασίας του book-building. Η τιμή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 14,95 και 15,20 ευρώ, ενώ η διαδικασία εκτιμάται ότι θα διακανονιστεί στις 20 Ιουνίου. Η μετοχή προσεγγίζει το ανώτατο επίπεδο του placement, αφού βρίσκεται τώρα στα 15,28 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμηλώνουν τον πήχη οι Ευρωπαίοι: Σίγουρη η δόση – Στον αέρα χρέος και QE

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Μεγάλου: Πώς θα χρηματοδοτήσω τους υγιείς επιχειρηματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Προσοχή! Ποια πολιτικά γεγονότα και κίνδυνοι καραδοκούν



    ΣΧΟΛΙΑ