• ΑΓΟΡΕΣ

    ΧΑ: Στο επίκεντρο το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου


    Στο επίκεντρο της σημερινής ημέρας βρίσκεται το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επενδυτές αναφορικά με τους ελληνικούς τίτλους. Έτσι λοιπόν, το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) κινείται ήπια αρνητικά, εφόσον χθες στο άκουσμα της έκδοσης του ομολόγου, δεν καταγράφηκε και το αναμενόμενο ράλι.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποτελέσματα μιας ενδεχόμενης εξόδου στις αγορές είχαν ήδη αποτιμηθεί, μέσω μιας δυναμικής κίνησης που είχε πραγματοποιηθεί από τη πλευρά του ελληνικού χρηματιστηρίου προς τα υψηλά δύο ετών. Ωστόσο, μία δοκιμαστική έξοδος για τους επενδυτές -όπως θα ήταν φυσικό- δεν σημαίνει και πλήρης χρηματοδοτική ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας, επομένως για τους τελευταίους τα προβλήματα παραμένουν ένεκα των θεμάτων που υπάρχουν γύρω από τις ελληνικές τράπεζες και τα  capital controls.

    Ο Γενικός Δείκτης θα μπορέσει να ξεπεράσει τα επίπεδα των 860 μονάδων, μόνο μέσω μιας ισχυρής κίνησης στις τραπεζικές μετοχές. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το Ταμείο προειδοποίησε πως οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον 10 δισ. τα οποία μπορεί και να μην επαρκούν αλλά και νέα stress tests έως το τέλος του προγράμματος βοήθειας, τον Αύγουστο του 2018 λόγω της ανησυχητικής κατάστασης του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

    Στο ταμπλό τώρα, ο Γ.Δ υποχωρεί 0,16% στις 848 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 6 εκατ. ευρώ.

    Αν και χθες παρουσίασε αντιστάσεις, ο τραπεζικός δείκτης δεν καταφέρνει να ξεφύγει από το εύρος των 1127-1130 μονάδων. Η Alpha Bank υποχωρεί 0,44% και η Πειραιώς σημειώνει πτώση 0,38%, ενώ ΕΤΕ και Eurobank είναι αμετάβλητες.

    Στα υπόλοιπα blue chips η εικόνα είναι “ελεγχόμενα” πτωτική, με μοναδικές εξαιρέσεις τα κέρδη σε Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, Σαράντης, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Attica Bank και Fourlis. Οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίζονται σε ΟΠΛ (-0,92%), Jumbo (-0,82%) και Coca Cola (-0,85%).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προμήθεια 1,5 εκ. ευρώ και αμοιβές 400 χιλ. ευρώ σε δικηγόρους φέρνει μαζί της η έξοδος στις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο 4,875% αναμένεται το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Spiegel για Ελλάδα: Ο σοβαρότερος οικονομικός ασθενής της Ευρώπης επιστρέφει

     



    ΣΧΟΛΙΑ