• Shipping Data: Sponsored by Alpha Bulkers & Pantheon Tankers

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων


    Το Mononews σε αποκλειστική συνεργασία με τη VesselsValue, τη διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα δεδομένων που προσδιορίζει τις δίκαιες αποτιμήσεις των πλοίων, παρουσιάζει κάθε εβδομάδα πώς διαμορφώνονται οι τιμές πώλησης στη ναυτιλιακή αγορά, σε συνδυασμό με τις πιο σημαντικές αγοραπωλησίες πλοίων.

    Tankers

    VesselsValue

    Ήταν μια αδρανής εβδομάδα για την αγορά των δεξαμενόπλοιων, κατά τη διάρκεια της οποίας, όλες οι αξίες παρέμειναν αμετάβλητες.

    Bulkers

    Και στην αγορά των φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου οι αξίες διατηρήθηκαν σταθερές. Οι σημαντικότερες αγοραπωλησίες που παρατηρήθηκαν ήταν οι ακόλουθες:

    • Το bulker Privatlantic (χωρητικότητας 75.100-dwt και κατασκευής 2012, στα ναυπηγεία Sasebo) πουλήθηκε για το ποσό των 18,5 εκατ. δολαρίων, έναντι 17,97 εκατ. δολ. που ήταν η τιμή της VesselsValue.
    • Καταγράφηκε η πώληση των τεσσάρων bulkers τύπου ultramax Tiger Tiangin, Tiger Zhejiang, Tiger Hongkong και Tiger Beijing (όλα χωρητικότητας 63.500-dwt και κατασκευής 2015, στα ναυπηγεία Chengxi) για το συνολικό ποσό των 80 εκατ. δολαρίων.
    • Σε μέσης ηλικίας τονάζ, πουλήθηκε το bulker Ocean Leader (χωρητικότητας 56.100-dwt και κατασκευής 2010, στα ναυπηγεία Mitsui Ichihara) για 14,5 εκατ. δολάρια, έναντι 14,26 εκατ. δολ. που προσδιόριζε την αξία του η VV.

    Containers

    Δεν παρατηρήθηκε καμία μεταβολή στις αξίες των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε. Ωστόσο, οι πιο σημαντικές κινήσεις που καταγράφηκαν ήταν οι ακόλουθες:

    • Το containership τύπου panamax Clivia (χωρητικότητας 4.132-teu και κατασκευής 2004, στα ναυπηγεία HHI) πουλήθηκε για το ποσό των 8 εκατ. δολαρίων, έναντι 7,64 εκατ. δολ. που προσδιόριζε την αξία του η VesselsValue.
    • Το containership HS Discoverer (χωρητικότητας 2.672-teu και κατασκευής 2004, στα ναυπηγεία Stoczia Gdansk) πουλήθηκε για 6,25 εκατ. δολάρια, έναντι 7,28 εκατ. δολ. που ήταν η τιμή της VV

    Tι είναι οι δείκτες της VV

    Η VesselsValue διαθέτει μία πλούσια βάση δεδομένων και προσδιορίζει την τιμή αγοράς κάθε πλοίου, υπολογίζοντας την αξία του με βάση τη χωρητικότητά του για κάθε έτος κατασκευής του.

    Στη συνέχεια, προκύπτει ο μέσος όρος από τα στοιχεία αυτά και διαμορφώνεται ο δείκτης του κλάδου.

    Ο σκοπός των δεικτών της VV είναι να αποτυπώσουν τη γενική εικόνα των αγοραπωλησιών πλοίων στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Πού θα επενδύσει 100 εκατ. δολ. – Πτώση της μετοχής του κατά 7%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των tankers – Άνοδος 48% για τα aframaxes

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυλαία για τη Rickmers Maritime Trust: Αποσύρονται οι μετοχές της



    ΣΧΟΛΙΑ