• ΑΓΟΡΕΣ

    Νέο ράλι στα ομόλογα, ψήφος εμπιστοσύνης από την JP Morgan Asset Management

    JP Morgan

    JP Morgan


    Τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2006 αγγίζει σήμερα η απόδοση της ελληνικής 10ετίας, με το ευνοϊκό κλίμα που διαμορφώθηκε από την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των ANFAs να ενισχύει σημαντικά την επενδυτική ψυχολογία. Ταυτόχρονα, οι μηδενικές αποδόσεις που προσφέρει η αντίστοιχη γερμανική ομολογία ωθεί τους επενδυτές σε επιλογές μεγαλύτερου ρίσκου, σύμφωνα με άρθρο του Reuters.

    Ο επικεφαλής επενδύσεων της JP Morgan Asset Management, Iain Stealey, δήλωσε στο πρακτορείο ότι “μας αρέσουν ιδιαιτέρως οι εξελίξεις στην Ελλάδα, όπου μπορείς να πετύχεις spread 350 μονάδων βάσης έναντι της Γερμανίας, το οποίο είναι κάτι πολύ ελκυστικό”.

    O Stealey ανέφερε ότι το fund που διαχειρίζεται επενδύει στην Ελλάδα εδώ και έναν περίπου χρόνο, βλέποντας σημαντική αξία στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αλλά και στα καλυμμένα τραπεζικά.

    “Υπάρχουν πιθανότατα ακόμη προβλήματα στη χώρα μακροπρόθεσμα, αλλά το μεγαλύτερο τμήμα των χρεών είναι προς δημόσιους φορείς, το οποίο είναι θετικό”, προσθέτει ο Stealey, αναφερόμενος στο ότι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας είναι οι οργανισμοί διάσωσης ESM και EFSF.

    Το ράλι των ελληνικών χρεογράφων συνεχίζεται και σήμερα με ισχυρή δυναμική καθώς, πέραν της δεκαετίας που καταγράφει χαμηλά 13 ετών με απόδοση 3,476%, η 5ετία αγγίζει σήμερα το 2,287%, καταγράφοντας συνεχώς ιστορικά χαμηλά.

    Επιπλέον καλή είδηση αποτελεί η ενδεχόμενη νέα έξοδος στις αγορές κρατικού δανεισμού που θα επιχειρήσει η ελληνική κυβέρνηση, με σκοπό τη μερική αποπληρωμή του δανείου υψηλού τοκισμού που έχει λάβει η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με το στόχο για την άντληση κεφαλαίων από τις αγορές να βρίσκεται στα 7 δισεκ. ευρώ για το 2019, και τις φετινές εκδόσεις να αθροίζουν ήδη στα 5 δισεκ., η επόμενη κίνηση του ΟΔΔΗΧ, προβλέπεται για νέα έκδοση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τις φήμες να κάνουν λόγο για 3ετή διάρκεια.



    ΣΧΟΛΙΑ