ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ακόμα έναν εντυπωσιακό ιστορικό ρεκόρ βρέθηκε με το τέλος των συνεδριάσεων στη Wall Street ο Nasdaq, ο οποίος συνέχισε να βλέπει τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών να υπεραποδίδουν, με χαρακτηριστικότερη τη μετοχή της Twitter, η οποία σημείωσε άνοδο 6,1%.
Αντίθετα, με πτώση έκλεισε για δεύτερη ημέρα ο Dow Jones, στον απόηχο των ανακοινώσεων των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.175,31 μονάδες, με πτώση 0,10%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.782,49 μονάδες, με άνοδο 0,25% ενώ ο Nasdaq στις 7.761,04 μονάδες, με άνοδο 0,85%.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη η FED προχώρησε σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα προχωρήσει σε άλλες δύο αυξήσεις φέτος.
Σήμερα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως διατηρεί σταθερά το βασικό της επιτόκιο. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το ύψος των αγορών ομολόγων που διενεργεί στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (30 δισ. ευρώ μηνιαίως), μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2018. Μετά τον Σεπτέμβριο του 2018 (με την επιφύλαξη νέων εισερχόμενων στοιχείων για τον πληθωρισμό), το ύψος των μηνιαίων καθαρών αγορών στοιχείων ενεργητικού θα μειωθεί σε 15 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2018, όπου θα λήξει το πρόγραμμα.
Το παραπάνω έφεραν κέρδη στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στο +0,19% και τις 393,04 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος. Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στο +1,33% και τις 3.529 μονάδες.
Ο γερμανικός DΑX σημείωσε κέρδη 1,76% στις 13.117 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδη 1,39% στις 5.528 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,83% στις 7.767 μονάδες.
Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,14% στις 22.468 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,60% στις 9.958 μονάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μια Αμερικανίδα στην Ελλάδα – Με έμπνευση από την αρχαιότητα
- Aluminium Dunkerque: Η Metlen η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που μένει στην κούρσα για την εξαγορά του μεγαλύτερου χυτηρίου αλουμινίου στην Ευρώπη
- Στεγαστική κρίση: Το νέο «Κατασκευάζω-Νοικιάζω», τα Airbnb και τα κίνητρα μετεγκατάστασης στην επαρχία – mononewsTV
- ΔΕΗ: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής προοπτικής από την S&P
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.